Onderhoud en keuring blusmiddelen
Blusmiddelen zijn apparaten die worden gebruikt om branden in de beginfase te bestrijden. Voorbeelden hiervan zijn brandblussers, brandslanghaspels, blusdekens en automatische blussystemen.
Keuring en onderhoud van blusmiddelen zijn essentieel voor brandpreventie en veiligheid op de werkplek. Goed onderhouden blusmiddelen zorgen ervoor dat een beginnende brand snel en effectief kan worden geblust, waardoor schade en gevaar voor personen worden geminimaliseerd. Bovendien kan het niet nakomen van de keuringseisen leiden tot juridische implicaties en problemen met verzekeringen.
Volgens de Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen (REOB) moeten alle draagbare en verrijdbare blustoestellen minimaal één keer in de twee jaar worden gekeurd. Brandslanghaspels moeten jaarlijks worden gekeurd en eens in de vijf jaar een uitgebreide controle ondergaan.
Tijdens de keuring worden de blusmiddelen gecontroleerd op hun werking en betrouwbaarheid. Dit omvat:
– Visuele inspectie op schade en slijtage
– Controle van de druk bij brandblussers
– Controle van afsluitingen en afdichtingen
– Testen van de spuitlansen en slangen
– Eventuele vervanging van onderdelen die slijtage vertonen
– Verzegeling van hoofdkranen van brandslanghaspels om legionellabesmetting te voorkomen
Het stilstaande water in brandslangen kan bij bepaalde temperaturen de legionellabacterie huisvesten. Om de verspreiding van legionella te voorkomen, moeten de hoofdkranen van brandslanghaspels verzegeld zijn. Dit voorkomt dat water in het systeem kan terugstromen wanneer het niet in gebruik is, wat het risico op bacteriegroei vermindert.
Als een blusmiddel niet wordt goedgekeurd, moet het worden gerepareerd of vervangen om te voldoen aan de veiligheidsnormen. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat alle blusmiddelen effectief blijven werken in geval van brand. Daarnaast kan het niet laten keuren van blusmiddelen leiden tot boetes en problemen met de verzekering in geval van een brandincident.
Het niet voldoen aan de keuringseisen kan leiden tot diverse consequenties, zoals:
– Onnodige schade en risico’s in het geval van een brand
– Juridische implicaties, zoals boetes of aansprakelijkheid voor schade
– Problemen met verzekeringen, waarbij een claim mogelijk niet wordt uitgekeerd
– Dwangsommen vanuit de gemeente
De verantwoordelijkheid voor de keuring van blusmiddelen ligt bij de eigenaar van het pand en daarnaast bij de gebruiker van het pand. De gebruiker van het pand is verantwoordelijk voor de exploitatie. De eigenaar heeft vanuit de verzekering een plicht voor de keuring aan blusmiddelen en aanwezigheid van de blusmiddelen. Het is belangrijk dat de keuring wordt uitgevoerd door een erkende instantie om te verzekeren dat deze correct en volgens de gestelde richtlijnen plaatsvindt.
U kunt blusmiddelen laten keuren door contact op te nemen met een REOB-gecertificeerd bedrijf. Voor meer informatie en om een keuring te plannen, kunt u contact opnemen met Brandpreventie Techniek B.V.
Heeft u nog vragen of wilt u een keuring inplannen? Neem dan contact op met Brandpreventie Techniek B.V. Wij staan voor u klaar om de veiligheid op uw werkplek te waarborgen.
Wat houdt de afspraak in?
Uw afspraak is ingepland met een van onze ervaren keurmeesters op het gebied van brandbeveiliging. Onze keurmeesters zijn gespecialiseerd in brandpreventie, inclusief het inspecteren van blusmiddelen, noodverlichting en brandmeldinstallaties.
Wat gebeurt er tijdens de afspraak?
- Bezoek op locatie: Onze keurmeester komt op uw locatie, binnen uw openingstijden of op het vooraf afgesproken tijdstip.
- Kostenloze brandveiligheidscheck: De keurmeester voert een grondige, kostenloze inspectie uit om de brandveiligheid van uw locatie te beoordelen.
- Uitvoering van noodzakelijke werkzaamheden: In overleg met u worden de benodigde werkzaamheden uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het keuren van bestaande blusmiddelen of het installeren van nieuwe blustoestellen.
- Directe naleving van wettelijke eisen: Na afloop van de afspraak voldoet uw locatie aan de geldende wettelijke eisen voor brandveiligheid. U ontvangt een werkbon met een overzicht van de uitgevoerde werkzaamheden, en de factuur wordt binnen 48 uur per e-mail naar u verzonden.
De duur van de afspraak hangt af van de omvang van de inspectie en eventuele uit te voeren werkzaamheden. In de meeste gevallen duurt een afspraak ongeveer 15 minuten tot 45 minuten.
Nee, de eerste brandveiligheidscheck-up is volledig kosteloos. Eventuele kosten ontstaan alleen bij aanvullende diensten of installaties die tijdens het bezoek worden uitgevoerd. Indien er enkel sprake is van een brandveiligheidscheck-up zonder afname van diensten of artikelen, dan kunnen wij €49,95 voor een basisinventarisatie in rekening brengen.
U ontvangt direct een werkbon als bevestiging van de uitgevoerde werkzaamheden. Deze werkbon kunt u gebruiken als bewijs van brandpreventie voor uw verzekeraar of voor controles door gemeentelijke handhavingsinstanties. Dit document bevestigt dat uw blusmiddelen voldoen aan de geldende brandeisen en normen.
Volgens de Nederlandse wet- en regelgeving is minimaal één controle per twee jaar vereist. De wet verwijst echter naar de REOB-voorschriften, die onderhoud één keer per jaar voorschrijven. Daarnaast stelt ook de verzekeraar in vrijwel alle gevallen de REOB-voorschriften als vereiste.
In principe is dit iets wat de huurder zelf moet regelen, aangezien de verantwoordelijkheid voor brandveiligheid bij de huurder ligt. Het kan contractueel anders zijn vastgelegd, maar doorgaans is dit de verantwoordelijkheid van de huurder. Voor bedrijven in winkelcentra kan brandveiligheid echter collectief zijn geregeld.
Een brandblusser is niet verplicht als je vanuit huis werkt, tenzij je gasten ontvangt, zoals bij een winkel aan huis. Het wordt wel sterk aangeraden om een blusapparaat te hebben voor noodgevallen.
Geen probleem, we voeren vrijblijvend een inventarisatie uit en beoordelen wat er nodig is. De kosten voor een brandblusser, inclusief keuring en installatie, bedragen €149,99. Deze voldoet aan alle wettelijke eisen en heeft een levensduur van vijftien jaar.
De oude eigenaar heeft waarschijnlijk de brandblusser achtergelaten. U kunt een keurmeester laten komen om de blusser te laten inspecteren. Als de blusser gekeurd kan worden, zullen wij deze goedkeuren. Heeft de blusser uitgebreid onderhoud nodig, dan voeren wij dat uit. Bij vervanging adviseren wij om een nieuwe blusser aan te schaffen.
Tijdens de bouw worden minimaal de brandpreventiemaatregelen genomen die het Bouwbesluit voorschrijft, zoals het plaatsen van een haspel. Afhankelijk van het gebruik van de winkel moeten echter aanvullende brandpreventiemaatregelen worden getroffen.
Geen probleem, normaal gesproken dient dit jaarlijks te gebeuren, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Net als bij een APK-keuring is het belangrijk voor de verzekering.
U bent mogelijk niet verzekerd voor brand als u geen maatregelen heeft genomen volgens de eisen van uw verzekering. Verzekeraars stellen vaak specifieke eisen aan brandveiligheid. Zonder de juiste preventieve maatregelen, zoals een brandblusser, kan de dekking bij schade beperkt zijn. Het is verstandig om deze zaken goed geregeld te hebben, zodat u verzekerd bent tegen eventuele complicaties.
Het is belangrijk om te weten dat brandblussers jaarlijks gekeurd moeten worden om zeker te zijn dat ze effectief zijn in geval van brand. Er zit een verschil tussen het hebben van een blusser en het keuren daarvan. Ook een brandblusser die er goed uitziet, kan intern gebreken vertonen. Een keuring verzekerd de werking ervan.
We hebben uw contactgegevens via openbare bronnen zoals Google verkregen. We benaderen bedrijven om hen te informeren over belangrijke veiligheidsmaatregelen en te helpen voldoen aan de wettelijke vereisten.
Ja, we zijn een officieel erkend en gecertificeerd bedrijf. Onze keurmeesters zijn volledig op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving en zorgen ervoor dat alles volgens de wettelijke normen wordt uitgevoerd.
Onze keurmeester zal binnen uw openingstijden arriveren.
U kunt ook contact met ons opnemen om bijvoorbeeld te vragen of we u 30 minuten van tevoren bellen.
Ook kleine bedrijven moeten voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften. Een kleine brand kan namelijk grote gevolgen hebben, zowel voor uw eigendommen als voor uw verzekering. Wij kunnen u adviseren over de minimale vereisten voor uw situatie.
Een blusmiddel heeft jaarlijks onderhoud en keuring nodig.
Daarnaast vereist elk type blusmiddel periodiek uitgebreid onderhoud:
– Een schuimblusser heeft om de 5 jaar uitgebreid onderhoud nodig.
– Een poederblusser heeft om de 10 jaar uitgebreid onderhoud nodig.
– Een CO2-blusser heeft om de 10 jaar een revisie nodig.
– Een haspel heeft om de 5 jaar uitgebreid onderhoud nodig en dient beproefd te worden.Buiten deze periodieke onderhoudsbeurten is een jaarlijkse keuring van brandblussers altijd noodzakelijk.
Ja, bijvoorbeeld de aanduidingen zoals A en B hebben een specifieke betekenis. Zie hieronder de tabel.
Ja, na de keuring van de brandblusser ontvang je van ons een werkbon die je kunt overleggen aan je verzekering. Indien een instantie een certificaat vereist, kunnen we dat ook aanvullend verstrekken.
Onze keurmeester kan je situatie beoordelen en adviseren welke brandblusser(s) het meest geschikt zijn voor jouw bedrijf. We bieden een breed scala aan opties die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Je kunt ook de onderstaande tabel raadplegen om te bepalen welk type brandblusser het beste past bij jouw situatie.
Harmonie met Brandpreventie Techniek
Naast het verzekeren van rookvrije vluchtwegen in appartementsgebouwen, is de volgende logische stap het samenvoegen van brandveiligheid en ventilatiesystemen. Brandpreventie Techniek biedt een reeks oplossingen die niet alleen betrekking hebben op de zelfsluitendheid van de entree deuren van woningen, maar ook op de implementatie van brandkleppen in ventilatiekanalen. Wat onze aanpak onderscheidt, is de integratie van rookmelders met deze ventilatiekleppen. Wanneer er zich rookontwikkeling voordoet door een brand, treedt er automatisch een reactie op: de brandklep in het ventilatiekanaal wordt onmiddellijk gesloten.
Dit geïntegreerde systeem combineert effectief de doelstellingen van brandpreventie en ventilatiebeheer, en biedt extra bescherming en veiligheid voor bewoners in appartementsgebouwen. Wij bij Brandpreventie Techniek zetten ons in voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die de brandveiligheid in gebouwen versterken en tegelijkertijd zorgen voor een optimale luchtkwaliteit. Het koppelen van rookdetectie met ons ventilatiesysteem is een belangrijke stap in het realiseren van deze doelstelling.
In nauwe samenwerking met dormakaba en FireAngel biedt Brandpreventie Techniek innovatieve oplossingen voor zelfsluitende woningentreedeuren in de vluchtwegen van diverse gebouwen, waaronder appartementsgebouwen.
Onze geavanceerde systemen zijn ontworpen om bij rookontwikkeling of brand automatisch in actie te komen, waarbij de vrijloopdeurdranger wordt geactiveerd om de deur te sluiten. Dit snelle en geautomatiseerde proces voorkomt dat rook zich verder kan verspreiden, waardoor kostbare tijd wordt gewonnen voor bewoners om veilig te ontsnappen. Zelfsluitende branddeuren dragen bovendien bij aan het beperken van de luchttoevoer naar het vuur, wat kan helpen bij het indammen van de brand.
Deze geïntegreerde oplossingen combineren de nieuwste technologieën op het gebied van toegangsbeheer en brandveiligheid om de veiligheid van bewoners en de bescherming van eigendommen te waarborgen. Brandpreventie Techniek streeft ernaar om bij te dragen aan een veilige en beveiligde woonomgeving voor iedereen.
Een volgende stap is versterking in alarmering door opvolging. Dit vereist aanpassingen en oplossingen op het gebied van brandveiligheid, waarbij branddetectie en ontruimingsalarmen slim met elkaar zijn verbonden. In geval van brand, rookontwikkeling of handmatige alarmering worden alle gekoppelde ontruimingsalarmen automatisch geactiveerd.
Brandpreventie Techniek blijft zich inzetten voor geavanceerde brandveiligheidsoplossingen die de veiligheid en bescherming van mensen en eigendommen verder verbeteren. Wij begrijpen het belang van een snelle en effectieve alarmering in noodsituaties en streven ernaar om innovatieve systemen te bieden die levens kunnen redden.
Alarmering en beheer via de Android en iOS-apps. Met de FireAngel Connect App is het eenvoudig om, naast de initiële installatie, vanaf een smartphone of tablet de status van de rookmelders te controleren en meldingen te ontvangen in de vorm van pushmeldingen zodra de melders worden geactiveerd door rook, hitte of koolmonoxide.
Brandpreventie Techniek streeft ernaar om gemak en gemoedsrust te bieden door middel van toegankelijke en gebruiksvriendelijke technologieën, die u in staat stellen om uw veiligheid op afstand te beheren via uw favoriete mobiele apparaten.
In nauwe samenwerking met dormakaba en FireAngel, biedt Brandpreventietechniek geavanceerde oplossingen voor zelfsluitende woningentreedeuren in de vluchtwegen van diverse gebouwen, waaronder appartementsgebouwen.
Onze geavanceerde systemen zijn specifiek ontworpen om bij rookontwikkeling of brand automatisch in werking te treden. Ze activeren de vrijloopdeurdranger, wat resulteert in het automatisch sluiten van de deur. Deze doeltreffende reactie voorkomt verdere verspreiding van rook, wat mensen kostbare extra tijd geeft om veilig te ontsnappen. Bovendien dragen zelfsluitende branddeuren bij aan het beperken van de luchttoevoer naar het vuur, wat kan helpen om de omvang van de brand te beperken.
Onze geïntegreerde oplossingen zijn ontworpen met het oog op brandveiligheid en dragen bij aan een veiligere woon- en werkomgeving voor iedereen. Brandpreventietechniek staat voor innovatieve oplossingen die levens kunnen redden en eigendommen kunnen beschermen.
Ons ultieme doel is het creëren van maximale brandveiligheid in leefomgevingen, zonder concessies te doen aan comfort en gebruiksgemak.
Met de recente invoering van de rookmelderverplichting voor woningen afgelopen zomer, hebben we de eerste stap gezet richting een brandveiliger leefomgeving. Echter, naast het waarborgen van rookvrije vluchtwegen in appartementsgebouwen, ligt de volgende stap in het verbeteren van de brandveiligheid in combinatie met ventilatie. Dit vereist aanpassingen en innovatieve oplossingen op meerdere fronten, waaronder het implementeren van zelfsluitende woningentreedeuren, het versterken van alarmeringssystemen en het integreren van brandkleppen in ventilatiekanalen.
Brandpreventietechniek, Ventilatie en Brandpreventie, zet zich in voor het bieden van complete oplossingen die de veiligheid van bewoners en gebruikers vergroten, terwijl tegelijkertijd het dagelijkse comfort behouden blijft. Wij streven naar een toekomst waarin brandveilig leven vanzelfsprekend is, en we blijven ons inzetten om dit doel te bereiken.
Brandveiligheid
– Het is van essentieel belang om voldoende rook- en hittemelders in uw woning te installeren, om ervoor te zorgen dat potentiële brandgevaren tijdig worden gedetecteerd.
– Daarnaast is het raadzaam om voldoende CO-melders te plaatsen om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen, aangezien dit een onzichtbaar en geurloos gevaar kan vormen.
– Voer maandelijks onderhoud uit door de geïnstalleerde rook-, hitte- en CO-melders te testen. Dit zorgt ervoor dat de melders optimaal functioneren en voorkomt onnodige valse alarmen. Raadpleeg onze adviespagina voor gedetailleerde informatie over het testen en onderhouden van uw melders.
– Zorg ervoor dat er in uw huis ook een vluchtladder, blusdeken en brandblusser aanwezig zijn. Deze hulpmiddelen kunnen van onschatbare waarde zijn in geval van nood.
– Stel samen met uw huisgenoten en medebewoners een duidelijke vluchtroute en veilige verzamelplaats vast. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat iedereen weet wat te doen in geval van een brand, wat de kans op letsel of schade aanzienlijk verkleint.
– Help ook de mensen in uw omgeving om hun brandveiligheid te verbeteren. Ondersteun hen bij het installeren, testen en onderhouden van hun melders, en neem samen de vluchtroutes en veilige verzamelplaatsen door. Samenwerking in brandpreventie is essentieel voor een veilige leefomgeving.
– Verdeel meerdere rookmelders strategisch in uw woning, met name in de buurt van slaapkamers en in gangen of overlopen. Zorg ervoor dat u de rookmelders regelmatig test om te controleren of ze nog goed functioneren, en vervang de batterijen indien nodig.
– Ken de beste vluchtroute in uw huis of woongebouw. Maak een duidelijk plan en deel dit met uw huisgenoten, zodat iedereen weet hoe te handelen in geval van brand.
– Voorkom obstakels op de trap, in gangen en bij (nood)uitgangen in uw huis of woongebouw. Zorg er ook voor dat uw scootmobiel geen belemmering vormt op de vluchtroute.
– Plan regelmatig onderhoud voor uw cv-ketel en laat deze schoonmaken en controleren door een professionele monteur. Zorg ervoor dat de ruimte rondom de cv-ketel en de meterkast vrij is van brandbare materialen.
– Reinig de filters van uw wasdroger en zorg voor een schone afzuigkap om brandgevaar te minimaliseren.
– Houd lucifers en aanstekers buiten het bereik van kinderen.
– Schakel elektrische apparaten, zoals tv’s en computers, volledig uit wanneer u gaat slapen of het huis verlaat.
– Laad elektrische apparaten, zoals telefoons, laptops, tablets en scootmobielen, alleen op als u wakker en aanwezig bent. Gebruik altijd de originele opladers en laat geen opladers in het stopcontact zitten.
– Tijdens onweer en langdurige afwezigheid, verwijder de stekkers van elektrische apparaten uit stopcontacten.
– Vermijd direct zonlicht voor spuitbussen.
– Laat een warm strijkijzer nooit onbeheerd achter.
– Behandel brandbare materialen zoals benzine of spiritus met de nodige voorzichtigheid en bewaar ze in goed geventileerde ruimtes zoals schuren, garages of bergingen.
– Rook nooit in bed, aangezien dit zeer gevaarlijk kan zijn.
– Sluit alle binnendeuren wanneer u gaat slapen, omdat dit uw kansen en tijd vergroot om veilig te ontsnappen en gered te worden in geval van brand.
– Gebruik een kookwekker bij het koken om te voorkomen dat u een pan op het vuur vergeet.
– Houd het fornuis vrij van brandbare voorwerpen, zoals keukenrollen die te dicht bij het gasfornuis worden bewaard.
Rookmeldersverplichting
Met ingang van 1 juli 2022 is het in Nederland wettelijk verplicht om op elke verdieping van elke woning ten minste één rookmelder te installeren. Deze verplichting geldt niet alleen voor nieuwbouwwoningen, zoals voorheen, maar is nu uitgebreid naar alle bestaande huizen. In tegenstelling tot nieuwbouwwoningen hoeven rookmelders in bestaande woningen niet op het elektriciteitsnet te zijn aangesloten; een rookmelder met batterijvoeding volstaat.
Deze nieuwe wetgeving heeft als voornaamste doel levens te redden. Jaarlijks vinden er meer dan 64.000 woningbranden plaats, resulterend in ongeveer 22 dodelijke slachtoffers. Uit onderzoek is gebleken dat bij maar liefst 60% van deze branden geen rookmelder aanwezig was.
Bron: Rijksoverheid
De nieuwe wettelijke verplichting voor rookmelders, die vanaf 1 juli 2022 van kracht is, stelt specifieke eisen aan deze veiligheidsvoorzieningen:
– Rookmelders dienen een levensduur van minimaal 10 jaar te hebben.
– Om de 10 jaar bent u verplicht de rookmelders te vervangen.
– Het is niet vereist dat de rookmelders op het elektriciteitsnet zijn aangesloten; batterijgevoede melders zijn toegestaan.
– Het valt onder uw verantwoordelijkheid om de batterijen te onderhouden en te vervangen, inclusief het jaarlijks testen van de functionaliteit van de rookmelders.
– Er is geen vereiste om rookmelders onderling te koppelen.
Deze maatregelen zijn bedoeld om de brandveiligheid in woningen te vergroten en het risico op brandgerelateerde incidenten te verminderen.
Voorwaarden
Algemene Voorwaarden Brandpreventietechniek
Welkom bij Brandpreventietechniek. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, bestellingen en afspraken tussen Brandpreventietechniek en de Klant. We vragen u vriendelijk om deze Voorwaarden zorgvuldig door te nemen voordat u gebruikmaakt van onze producten en diensten.
- Definities
– Brandpreventietechniek: Brandpreventietechniek.nl, een handelsnaam van Brandpreventietechniek, gespecialiseerd in de verkoop van brandpreventieartikelen en het uitvoeren van keuringen van brandblussers, haspels en EHBO-koffers.
– Klant: Iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of onderneming die gebruikmaakt van de producten en diensten van Brandpreventietechniek.
- Toepasselijkheid van de Voorwaarden
2.1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, bestellingen en afspraken tussen Brandpreventietechniek en de Klant.
2.2. Door gebruik te maken van onze producten en diensten stemt u in met deze Algemene Voorwaarden. Indien u niet akkoord gaat met deze Voorwaarden, verzoeken wij u om geen gebruik te maken van onze producten en diensten.
- Producten en Diensten
3.1. Brandpreventietechniek biedt producten en diensten op het gebied van brandpreventie aan, waaronder de verkoop van brandpreventieartikelen en de keuring van brandblussers, haspels en EHBO-koffers.
3.2. De beschrijvingen en specificaties van de producten en diensten op onze website zijn zo nauwkeurig mogelijk, maar kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen en verbeteringen.
- Bestellingen en Betalingen
4.1. Bestellingen kunnen worden geplaatst via onze website. De Klant is verantwoordelijk voor de juistheid van de verstrekte gegevens.
4.2. De prijzen van de producten en diensten worden op onze website vermeld en kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen. De prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.
4.3. Betaling dient te geschieden op de manier zoals aangegeven op de website.
4.4. Brandpreventietechniek behoudt zich het recht voor om bestellingen te weigeren of te annuleren indien er redelijke gronden zijn om aan te nemen dat er sprake is van misbruik of fraude.
- Levering van Producten
5.1. Brandpreventietechniek zal redelijke inspanningen verrichten om producten binnen de aangegeven leveringstermijn te bezorgen. De leveringstermijnen zijn echter slechts indicatief en geen garantie.
5.2. Risico en eigendom van de producten gaan over op de Klant op het moment van levering.
- Keuring van Brandblussers, Haspels en EHBO-koffers
6.1. Brandpreventietechniek biedt keuringsdiensten aan voor brandblussers, haspels en EHBO-koffers. De Klant dient te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving omtrent keuringen.
- Annulering en Retourneren
7.1. De Klant heeft het recht om een bestelling te annuleren binnen 14 dagen na ontvangst van de producten, mits deze in ongebruikte en onbeschadigde staat verkeren.
7.2. Brandpreventietechniek behoudt zich het recht voor om geretourneerde producten te inspecteren voordat een terugbetaling wordt verwerkt.
- Aansprakelijkheid
8.1. Brandpreventietechniek is niet aansprakelijk voor enige schade of verlies
Verkoop- en Leveringsvoorwaarden Brandpreventietechniek
Artikel 1: Toepasselijkheid
1.1 Deze verkoop- en leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, bestellingen en afspraken tussen Brandpreventietechniek, hierna aangeduid als “Verkoper,” en de Klant.
1.2 Door gebruik te maken van de producten en diensten van Verkoper stemt de Klant in met deze verkoop- en leveringsvoorwaarden. Indien de Klant niet akkoord gaat met deze voorwaarden, dient hij/zij geen gebruik te maken van de producten en diensten van Verkoper.
Artikel 2: Producten en Diensten
2.1 Verkoper biedt producten en diensten op het gebied van brandpreventie aan, waaronder de verkoop van brandpreventieartikelen en de keuring van brandblussers, haspels en EHBO-koffers.
2.2 De beschrijvingen en specificaties van de producten en diensten op de website van Verkoper zijn zo nauwkeurig mogelijk, maar kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen en verbeteringen.
Artikel 3: Bestellingen en Betalingen
3.1 Bestellingen kunnen worden geplaatst via de website van Verkoper. De Klant is verantwoordelijk voor de juistheid van de verstrekte gegevens.
3.2 De prijzen van de producten en diensten worden op de website vermeld en kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen. De prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.
3.3 Betaling dient te geschieden op de manier zoals aangegeven op de website.
3.4 Verkoper behoudt zich het recht voor om bestellingen te weigeren of te annuleren indien er redelijke gronden zijn om aan te nemen dat er sprake is van misbruik of fraude.
Artikel 4: Levering van Producten
4.1 Verkoper zal redelijke inspanningen verrichten om producten binnen de aangegeven leveringstermijn te bezorgen. De leveringstermijnen zijn echter slechts indicatief en geen garantie.
4.2 Risico en eigendom van de producten gaan over op de Klant op het moment van levering.
Artikel 5: Keuring van Brandblussers, Haspels en EHBO-koffers
5.1 Verkoper biedt keuringsdiensten aan voor brandblussers, haspels en EHBO-koffers. De Klant dient te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving omtrent keuringen.
Artikel 6: Annulering en Retourneren
6.1 De Klant heeft het recht om een bestelling te annuleren binnen 14 dagen na ontvangst van de producten, mits deze in ongebruikte en onbeschadigde staat verkeren.
6.2 Verkoper behoudt zich het recht voor om geretourneerde producten te inspecteren voordat een terugbetaling wordt verwerkt.
Artikel 7: Aansprakelijkheid
7.1 Verkoper is niet aansprakelijk voor enige schade of verlies veroorzaakt door onjuist gebruik van de geleverde producten.
Artikel 8: Toepasselijk recht
8.1 Op deze verkoop- en leveringsvoorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.
Artikel 9: Geschillen
9.1 Geschillen tussen Verkoper en de Klant zullen in eerste instantie worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar Verkoper is gevestigd.
Artikel 10: Wijzigingen in de Voorwaarden
10.1 Verkoper behoudt zich het recht voor om deze verkoop- en leveringsvoorwaarden te wijzigen. De meest recente versie van de voorwaarden zal altijd beschikbaar zijn op de website van Verkoper. De Klant wordt geadviseerd de voorwaarden regelmatig te controleren op eventuele wijzigingen.
Datum: 08-10-2023
Brandpreventietechniek
Weteringstraat 14 0015, 7391 TX Twello
055 203 2293
Garantie & Aansprakelijkheid Brandpreventietechniek
Artikel 1: Garantie
1.1 Brandpreventietechniek, hierna aangeduid als “Verkoper,” biedt garantie op de geleverde producten en diensten, zoals omschreven in de toepasselijke garantievoorwaarden.
1.2 De garantievoorwaarden zijn van toepassing zoals aangegeven in de productdocumentatie en op de website van Verkoper.
1.3 De garantieperiode en voorwaarden kunnen variëren per product en dienst. De Klant wordt geadviseerd de garantievoorwaarden te raadplegen voor specifieke details.
Artikel 2: Aansprakelijkheid
2.1 Verkoper is niet aansprakelijk voor enige schade of verlies veroorzaakt door onjuist gebruik van de geleverde producten en diensten.
2.2 Verkoper is niet aansprakelijk voor enige indirecte, incidentele, bijzondere, punitieve of gevolgschade, inclusief gederfde winst.
2.3 Verkoper is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door overmacht, waaronder, maar niet beperkt tot, natuurrampen, stakingen, oorlog, terrorisme, of andere onvoorziene omstandigheden.
Artikel 3: Melding van Gebreken
3.1 In geval van gebreken aan geleverde producten of diensten dient de Klant Verkoper onmiddellijk op de hoogte te stellen. Verzuim om tijdig te melden kan leiden tot verlies van aanspraken op garantie.
Artikel 4: Toepasselijk recht
4.1 Op deze garantie- en aansprakelijkheidsvoorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.
Artikel 5: Geschillen
5.1 Geschillen tussen Verkoper en de Klant zullen in eerste instantie worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar Verkoper is gevestigd.
Artikel 6: Wijzigingen in de Voorwaarden
6.1 Verkoper behoudt zich het recht voor om deze garantie- en aansprakelijkheidsvoorwaarden te wijzigen. De meest recente versie van de voorwaarden zal altijd beschikbaar zijn op de website van Verkoper. De Klant wordt geadviseerd de voorwaarden regelmatig te controleren op eventuele wijzigingen.
Datum: 08-10-2023
Brandpreventietechniek
Weteringstraat 14 0015, 7391 TX Twello
055 203 2293
Beste partner/relatie,
Dit document heeft als doel de controleprocedures en voorwaarden met betrekking tot retourzendingen te beschrijven en om te bepalen of een rookmelder al dan niet onder de garantie valt vanwege een defect.
Brand Preventie Techniek volgt de garantievoorwaarden zoals vastgesteld door de fabrikant. Voor de garantievoorwaarden van FireAngel kunt u hier klikken: FireAngel Garantievoorwaarden
Bovendien zijn de leveringsvoorwaarden van Brand Preventie Techniek van toepassing op uw zending. Zij zullen te allen tijde beoordelen of een rookmelder als defect onder de garantievoorwaarden valt.
Stappen voor garantiebeoordeling:
- Is het product geleverd door Brand Preventie Techniek? (Gelieve een kopie van de factuur bij te voegen)
- Valideren of het product binnen de garantieperiode valt.
- Beoordelen of het product verkleurd, vervuild of beschadigd is.
Indien het antwoord op de bovenstaande vragen 1 en 2 ‘JA’ is en op vraag 3 ‘NEE’, dan kan het als een mogelijk garantiegeval worden beschouwd. In alle andere gevallen zijn de volgende aspecten van belang:
Controlepunten:
- Zijn de rookmelders geleverd door Brand Preventie Techniek? Ja/Nee
- Is de rookmelder op de juiste wijze geïnstalleerd en in gebruik genomen? Ja/Nee
- Is de rookmelder correct gekoppeld en ontkoppeld (uitgeleerd)? Ja/Nee
- Is het apparaat regelmatig onderhouden en getest? Ja/Nee
- Is het apparaat correct behandeld tijdens het gebruik? Ja/Nee
- Is de rookmelder zonder defecten verwijderd? Ja/Nee
- Is de rookmelder nog steeds defect na een reset? Ja/Nee
Controleprocedure:
Er wordt een visuele inspectie uitgevoerd waarbij gekeken wordt naar de algehele staat van de behuizing, het interieur en de componenten om schade, slijtage en vervuiling te beoordelen. Daarnaast wordt een elektronische controle uitgevoerd om de volgende onderdelen te controleren:
– De staat van de rookkamer van de rookmelder.
– Het gebruik-, alarm- en onderhoudslogboek van de rookmelder.
– Of de rookmelder correct gekoppeld en uitgeleerd is.
– De status en werking van de batterij.
– De werking van verschillende componenten.
Is het een garantiegeval? Ja/Nee
Niet-onder garantie vallende zaken omvatten:
– Oneigenlijk gebruik en misbruik van de rookmelder dat leidt tot één of meer defecten.
– Onjuiste configuratie of instelling van rookmelders.
– Onjuiste configuratie of instelling van rookmelders voor gebruik in een netwerk van twee of meer melders.
– Belemmering of afsluiting van de luchttoevoer naar de rookmelder door vaste stoffen, gassen of vloeistoffen.
– Enige beschadiging die de werking van de rookmelder beïnvloedt of tot een volledig defect leidt.
Kosten:
Voor alle geretourneerde rookmelders waaruit blijkt na controle en analyse dat deze NIET onder de garantievoorwaarden vallen, gelden de volgende kosten:
– Controlekosten: €7,50 per gecontroleerde melder (voor grotere hoeveelheden kan een aangepast tarief worden voorgesteld uit coulance).
– Kosten voor afvoer: €5 per melder.
– Kosten voor retourzending: €4,50 per melder, of afhankelijk van het aantal, volume en verhouding van defecte en retourzendingen zonder defect.
Brand Preventie Techniek.nl biedt verschillende betaalmethoden om aan uw wensen te voldoen:
- Vooruitbetaling via bank/giro: Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u automatisch een bevestigingsmail met alle benodigde informatie om de betaling te voltooien. Het is belangrijk om het factuurnummer te vermelden bij de overboeking. Zodra we de betaling ontvangen, wordt uw bestelling binnen maximaal 48 uur verzonden. U krijgt ook op de verzenddag een bericht.
- Vooruitbetaling vanuit het buitenland met IBAN en BIC: We versturen bestellingen naar alle landen binnen de EU. U vindt onze IBAN- en BIC-codes in de bevestigingsmail die u na uw bestelling per e-mail ontvangt. Zorg ervoor dat u de kosten deelt om extra bankkosten te voorkomen. Onze bankgegevens zijn:
– BANK: BUNQ t.n.v. Brandpreventietechniek.
– IBAN-nummer: IBAN NL22 BUNQ 2060 6527 31
– BIC: BUNQNL2A
- Veilig betalen met iDEAL: iDEAL is gebaseerd op internetbankieren en biedt een vertrouwde en veilige betaalomgeving. U kunt betalen met de beveiligingsmethoden van uw eigen bank, vergelijkbaar met een pin-betaling. Hiermee kunt u snel en eenvoudig online betalen.
Voordelen van betalen met iDEAL zijn onder andere:
– Veiligheid en vertrouwdheid, gebaseerd op internetbankieren.
– Geen registratie of account vereist; u kunt iDEAL direct gebruiken als u bankiert bij ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers.
– Gemak en snelheid, met automatisch ingevulde betaalgegevens en onmiddellijke betalingsbevestiging.
Het gebruik van iDEAL of het logo ervan zegt niets over de betrouwbaarheid of service van de webwinkel.
- Contante betaling bij afhalen (op afspraak): Afhalen is alleen mogelijk voor bestellingen vanaf €100,- om logistieke redenen. Houd er rekening mee dat u slechts €15 verzendkosten bespaart bij afhalen. Bij bestellingen vanaf €300,- wordt uw bestelling kosteloos verstuurd. Na uw bestelling ontvangt u ons telefoonnummer per e-mail om een afhaalafspraak te maken. Betaling bij afhalen is alleen mogelijk in contanten en dient exact gepast te zijn. Merk op dat we geen fysieke winkel hebben en enkel afhaalmogelijkheden op afspraak bieden.
- Achteraf betalen op factuur: We bieden de optie om achteraf te betalen, maar dit moet vooraf worden overeengekomen. Bedrijven kunnen verzoeken om op rekening te betalen.
Brand Preventie Techniek.nl biedt diverse betaalmethoden zodat u kunt kiezen wat het beste bij u past.
Vrijloopdeurdrangers
Dankzij een vrijloopdeurdranger, zoals de dormakaba TS 99 FL EN 2-5, kunnen brand- en rookwerende binnendeuren moeiteloos worden geopend en gesloten zonder enige merkbare weerstand. Dit betekent dat de binnendeur in een vaste open positie blijft, zonder automatisch te sluiten. De vrijloopdeurdranger treedt pas in werking bij een brandmelding of andere noodsituatie. Op dat moment zal de deur automatisch sluiten, wat resulteert in minder luchtstroom en daardoor een tragere verspreiding van brand en rook.
Deze innovatieve vrijloopdeurdranger is nu verplicht in overeenstemming met de wijzigingen in het Bouwbesluit, die op 1 juli 2021 van kracht zijn geworden. Deze wetswijziging geldt voor woningentreedeuren in appartementengebouwen en vereist het gebruik van een vrijloopdranger. Daarnaast moeten woningtoegangsdeuren, bijvoorbeeld bij renovaties of wijzigingen in het gebruik, worden voorzien van zelfsluitende deursystemen met vrijloopdeurdrangers.
Uit onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid is gebleken dat rookverspreiding bij brand buiten het compartiment waar de brand is ontstaan, een aanzienlijk risico vormt. Vaak zijn openstaande deuren een bron van gevaarlijke situaties, soms zelfs met fatale afloop. Door een vrijloopdeurdranger te installeren, worden deuren automatisch zelfsluitend.
Om aan de eisen voor rookmelders te voldoen, kunnen deze worden gekoppeld aan de vrijloopdeurdranger, waardoor de deur automatisch wordt aangestuurd bij brand. Hierbij zijn er geen specifieke vereisten met betrekking tot het aantal melders, hun stroomvoorziening of locatie in het gebouw.
Voor een optimale brandveiligheid adviseren wij om rookmelders in de woning te koppelen aan de vrijloopdeurdranger. Er zijn verschillende opties beschikbaar om de rookmelders met de vrijloopdeurdranger te verbinden, wat de installatie vereenvoudigt en de brandveiligheid verder vergroot.
Een uitstekende keuze voor rookmelders is de FireAngel WST-630-BNLT, die op batterijen werkt en draadloos kan worden gekoppeld. In gevallen waar al 230V rookmelders aanwezig zijn of de NEN2555 bouwvoorschriften van toepassing zijn, raden wij 230V rookmelders van FireAngel aan. Deze kunnen draadloos worden gekoppeld met andere rookmelders en relais, wat installatiekosten bespaart.
De plaatsing van de vrijloopdeurdranger moet voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit en eventuele lokale voorschriften. In het algemeen wordt aanbevolen om de vrijloopdeurdranger aan de niet-scharnierzijde te monteren. De dormakaba TS 99 FL EN 2-5 biedt een gecertificeerde oplossing voor montage op de bovendorpel van het kozijn aan de niet-scharnierzijde, wat diverse voordelen oplevert. Hierbij gelden twee uitvoeringen van de TS 99 FL, afhankelijk van de specifieke bouwkundige situatie.
Deze geavanceerde systemen, inclusief de vrijloopdeurdrangers en gekoppelde rookmelders, dragen aanzienlijk bij aan de brandveiligheid en kunnen mensenlevens redden.
Alles wat u moet weten over het onderhoud van een deurdranger
Deurdrangers zijn vaak een over het hoofd gezien onderdeel in vergelijking met sloten of deurkrukken, maar ze zijn van cruciaal belang voor veiligheid en beveiliging. Om ervoor te zorgen dat de deurdrangers goed blijven functioneren en een lange levensduur hebben, is regelmatig onderhoud en juiste afstelling van groot belang. Hier zijn enkele punten om te overwegen voor het onderhouden van deurdrangers zonder al te veel moeite.
Deurdrangers en het toegangs-ecosysteem
Deurdrangers maken deel uit van een groter toegangs-ecosysteem dat andere componenten omvat, zoals deurkozijnen, scharnieren, sloten en paniekbeslag. Gebouwbeheerders en facilitair managers moeten ervoor zorgen dat de deurdrangers goed functioneren in harmonie met dit ecosysteem. Wereldwijd zijn er duidelijke specificaties en voorschriften voor deurcomponenten, waaronder deurdrangers, om de veiligheid te waarborgen. Zodra de deuren voldoen aan deze kwaliteitsnormen, kunnen beheerders de werking van de deurdrangers evalueren door vragen te stellen als: Draait de deur soepel en zonder problemen? Moeten de scharnieren worden vervangen? Is de deur nog steeds goed uitgelijnd met het kozijn?
Preventief onderhoud voor deurdrangers
Deurdrangers zijn over het algemeen betrouwbare apparaten die jarenlang probleemloos moeten functioneren. Toch is het essentieel dat gebouwbeheerders preventieve maatregelen nemen om de veiligheid en levensduur van de deurdrangers te waarborgen. Dit begint met de juiste installatie door een gekwalificeerde professional. Vervolgens zijn smering, afstelling, uitlijning en bescherming tegen weersinvloeden de meest voorkomende en eenvoudige vormen van onderhoud voor deurcomponenten. Zelfs bij hoogwaardige en minder gebruikte deurdrangers wordt het aanbevolen om een regelmatig onderhoudsschema te volgen, afhankelijk van factoren zoals locatie, omgeving, klimaat en het type deurdranger. Het kan raadzaam zijn om voor onderhoud een deskundige partner in te schakelen. Bij dit onderhoud moet ook rekening worden gehouden met het gebruiksdoel van het gebouw. Een zorginstelling voor ouderen en een sportschool hebben bijvoorbeeld verschillende behoeften. Bewoners van de zorginstelling vereisen mogelijk minder weerstand bij het openen van deuren.
De beste aanpak is om de deurdrangers aan te passen aan de behoeften van de gebruikers. Het resultaat is dat goed onderhouden toegangscomponenten langdurig comfort en veiligheid bieden.
Rook- en hittemelders
Vanaf 1 juli 2022 geldt er in Nederland een nieuwe verplichting voor alle woningen: op elke verdieping moet ten minste één rookmelder worden geplaatst. Voorheen gold deze verplichting alleen voor nieuwbouwwoningen, maar vanaf deze datum moeten alle bestaande huizen ook aan deze regel voldoen. Het advies is om minstens één rookmelder per verdieping te installeren, met speciale aandacht voor het plaatsen van rookmelders in de vluchtroute. Het is essentieel om tijdig gewaarschuwd te worden in geval van brand. Denk eraan om rookmelders te installeren op strategische locaties, zoals slaapkamers, keukens en woonkamers.
Een extra aandachtspunt is de wasplaats; het wordt sterk aangeraden om ook hier een rookmelder te plaatsen. Dit komt doordat de wasdroger een van de voornaamste veroorzakers van woningbranden is.
Hier zijn enkele algemene tips voor het plaatsen van rookmelders:
- Installeer minimaal één rookmelder per verdieping en zorg ervoor dat deze zich in de vluchtroute bevindt.
- Hang de rookmelder op een afstand van maximaal 3 meter van de slaapkamerdeur om ervoor te zorgen dat het alarmsignaal duidelijk te horen is in de slaapkamer.
- Plaats rookmelders in loopruimten maximaal 7,5 meter verwijderd van de verst verwijderde muur en bij deuren die toegang geven tot ruimtes waar een brand zou kunnen ontstaan.
Deze maatregelen dragen bij aan een verhoogde veiligheid in huis en vergroten de kans op een tijdige evacuatie in geval van brand.
Het is belangrijk om geen rookmelders te plaatsen in ruimtes die stoffig of vochtig zijn, aangezien deze omstandigheden vals alarm kunnen veroorzaken. Daarom adviseren wij om in de volgende ruimtes geen rookmelder te installeren, maar in plaats daarvan (met uitzondering van de badkamer) te kiezen voor een hittemelder:
- De badkamer (waar geen melder geplaatst wordt).
- De keuken (vanwege kookdampen).
- De bijkeuken, als er een wasdroger aanwezig is.
- De garage.
- De zolder, als deze stoffig is.
- De kelder (aangezien deze vaak stoffig en vochtig is).
Het selecteren van de juiste melder voor deze specifieke ruimtes draagt bij aan een effectieve en betrouwbare branddetectie in uw huis.
Het correct plaatsen van hittemelders is essentieel voor effectieve branddetectie in uw woning. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het installeren van hittemelders:
- Hang hittemelders maximaal 5,3 meter van de verst gelegen muur en maximaal 5,3 meter van een deur naar een kamer waar brand kan uitbreken. Hierdoor wordt een optimale dekking bereikt in geval van brand.
- De ideale locatie voor een hittemelder is het midden van een kamer of gang, aangezien dit de meest representatieve plek is om temperatuurveranderingen als gevolg van brand op te merken.
- Plaats hittemelders op locaties waar rookmelders niet geschikt zijn vanwege de kans op ongewenste valse alarmen door stof en kookdampen. Voorbeelden van dergelijke locaties zijn de keuken, bijkeuken, garage, kelder of zolder. Het gebruik van hittemelders in deze ruimtes zorgt voor betrouwbare branddetectie zonder valse alarmen.
Door hittemelders op de juiste locaties te installeren, draagt u bij aan een effectief branddetectiesysteem in uw huis en verhoogt u de veiligheid van uzelf en uw gezin.
Vals alarm van rookmelders kan frustrerend zijn, maar het kan worden voorkomen door enkele eenvoudige maatregelen te nemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van vals alarm en hoe u ze kunt aanpakken:
- Stof en vuil in de melder: Maak de melder maandelijks schoon, zowel aan de binnenkant als de buitenkant, om te voorkomen dat stof en insecten zich ophopen en de sensor verstoren.
- Bijna lege batterij: Vervang de batterijen van de rookmelder regelmatig om ervoor te zorgen dat deze goed blijft functioneren. De meeste rookmelders hebben een indicator die aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is.
- Tocht of stoom: Plaats geen rookmelders in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken, garage of in de buurt van CV-installaties, omdat tocht en stoom vals alarm kunnen veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor hittemelders in deze ruimtes.
- Gebruik van verwarming: Tijdens het inschakelen van de verwarming kunnen stofdeeltjes in de lucht terechtkomen en in de rookkamer van de melder belanden, waardoor de sensor wordt verstoord. Dit kan leiden tot vals alarm. Zorg ervoor dat de rookmelder niet direct boven een warmtebron is geplaatst om dit probleem te voorkomen.
Door deze oorzaken aan te pakken en regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u de kans op vals alarm van uw rookmelders aanzienlijk verminderen en zorgen voor een betrouwbare werking in geval van een echte noodsituatie.
Om de betrouwbaarheid van uw rookmelder te waarborgen en valse alarmen te voorkomen, is het essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:
- Maandelijkse test: Druk één keer op de testknop van de rookmelder. Als de rookmelder goed functioneert, zal deze een alarmsignaal activeren.
- Test na schoonmaak of plaatsing: Voer na het schoonmaken van de rookmelder of na het plaatsen ervan een test uit om te zorgen dat alles correct werkt.
Als de rookmelder geen alarm geeft na het indrukken van de testknop, kunt u de volgende stappen ondernemen:
– Herhaal de test: Druk nogmaals op de testknop om er zeker van te zijn dat de rookmelder correct werkt.
– Controleer de batterij: Als de rookmelder een niet-vervangbare batterij heeft, zorg ervoor dat de melder goed op de montageplaat is bevestigd. Bij rookmelders met vervangbare batterijen, vervang de batterij en zorg ervoor dat deze correct is geplaatst. Plaats de melder vervolgens weer op de montageplaat.
– Nog steeds geen alarm?: Als de rookmelder nog steeds geen alarm geeft na deze stappen, is het raadzaam om de gehele melder te vervangen. U kunt ook contact opnemen met uw installateur voor verdere assistentie.
Het regelmatig testen en onderhouden van uw rookmelder is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert en uw veiligheid waarborgt in geval van brand.
Regelmatig onderhoud van uw rookmelder is van groot belang om brandveiligheid te waarborgen en vals alarm te voorkomen. Hier zijn enkele stappen om uw rookmelder in goede staat te houden:
– Maandelijks schoonmaken: Gebruik het kleine borstelmondstuk van uw stofzuiger om de rookmelder maandelijks schoon te zuigen. Dit zorgt ervoor dat de detectiekamer vrij blijft van stof en insecten, waardoor rook sneller kan worden gedetecteerd. Een ophoping van stof en insecten kan namelijk vals alarm veroorzaken. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw rookmelder.
– Batterijvervanging: Het verschilt per type batterij hoe vaak deze moet worden vervangen. Raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing van uw rookmelder. Verwijder nooit de batterij uit de rookmelder, tenzij deze moet worden vervangen.
– Bescherm tijdens klussen: Als u gaat klussen in de buurt van een rookmelder, dek deze dan af om te voorkomen dat stof of verf de melder binnendringt. Hiermee verlengt u aanzienlijk de levensduur van de melder.
Door deze eenvoudige onderhoudsstappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw rookmelder optimaal blijft functioneren en u tijdig waarschuwt in geval van brand. Dit draagt bij aan de veiligheid van uw huis en uzelf.
Regelmatig onderhoud van uw rookmelder is van groot belang om brandveiligheid te waarborgen en vals alarm te voorkomen. Hier zijn enkele stappen om uw rookmelder in goede staat te houden:
– Maandelijks schoonmaken: Gebruik het kleine borstelmondstuk van uw stofzuiger om de rookmelder maandelijks schoon te zuigen. Dit zorgt ervoor dat de detectiekamer vrij blijft van stof en insecten, waardoor rook sneller kan worden gedetecteerd. Een ophoping van stof en insecten kan namelijk vals alarm veroorzaken. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw rookmelder.
– Batterijvervanging: Het verschilt per type batterij hoe vaak deze moet worden vervangen. Raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing van uw rookmelder. Verwijder nooit de batterij uit de rookmelder, tenzij deze moet worden vervangen.
– Bescherm tijdens klussen: Als u gaat klussen in de buurt van een rookmelder, dek deze dan af om te voorkomen dat stof of verf de melder binnendringt. Hiermee verlengt u aanzienlijk de levensduur van de melder.
Door deze eenvoudige onderhoudsstappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw rookmelder optimaal blijft functioneren en u tijdig waarschuwt in geval van brand. Dit draagt bij aan de veiligheid van uw huis en uzelf.
Een slimme rookmelder maakt gebruik van geavanceerde communicatietechnologieën, zoals WI-Safe2, Z-wave, ZigBee en IoT, om u op verschillende manieren op de hoogte te brengen van alarmen, de locatie en de status van de melder. Dit gebeurt via uw smartphone, een app en uw computer. Dankzij de koppeling van rookmelders via platforms zoals Wi-Safe Connect en Thuislink, wordt sociale alarmopvolging mogelijk. Dit betekent dat uw persoonlijke contacten, zoals familie, buren of mantelzorgers, meldingen kunnen ontvangen via sms, app of telefoon, individueel of in groepen, zoals u dat wenst. Daarnaast kunnen de onderhoudsstatus en prestaties van de rookmelders op afstand worden gemonitord door installateurs, verhuurders en vastgoedbeheerders, wat bijdraagt aan een efficiënter beheer van de veiligheid in gebouwen.
CO-melders
Koolmonoxide kan niet alleen bij brand, maar ook bij slecht functionerende geisers, CV-ketels en open haarden vrijkomen. Een onvolledige verbranding van brandstoffen kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging, wat eigenlijk nog gevaarlijker is dan brand. Dit komt doordat koolmonoxide onzichtbaar, reukloos, smaakloos en niet voelbaar is. Daarom is het van cruciaal belang om naast een rookmelder ook een koolmonoxidemelder in huis te hebben. Deze melder slaat alarm zodra de concentratie koolmonoxide gedurende een aaneengesloten periode te hoog is. De belangrijkste oorzaken van koolmonoxidevergiftiging zijn onvoldoende onderhoud en controle van apparaten die koolmonoxide kunnen produceren, gebrek aan ventilatie en beter geïsoleerde woningen. Het hebben van een koolmonoxidemelder kan levens redden door vroegtijdige waarschuwingen bij verhoogde concentraties van deze giftige stof.
Het is een wijdverspreid misverstand dat koolmonoxide zwaarder is dan lucht. In werkelijkheid is koolmonoxide zelfs iets lichter dan lucht en verspreidt het zich met luchtstromen door de ruimte. Om ervoor te zorgen dat een koolmonoxidemelder effectief is, moet deze goed hoorbaar zijn. Daarom is het raadzaam om CO-melders in meerdere ruimtes te plaatsen.
De CO-melder moet zich op ademhalingshoogte bevinden in de ruimte waar de CV-ketel zich bevindt, dit wordt beschouwd als de bronruimte. Plaats de melder op 1 tot 3 meter van de CO-bron, op dezelfde hoogte als de bron of aan het plafond. Voor slaapkamers en andere ruimtes gelden specifieke richtlijnen:
In bronruimtes:
Aan het plafond:
– Tussen 1 en 3 meter van de CO-bron.
– Centraal in de ruimte.
– Minstens 30 centimeter verwijderd van omliggende muren.
– Niet naast luchtinlaten, luchtuitlaten of andere objecten aan het plafond
Aan de muur:
– Als plafondmontage niet mogelijk is, kunt u CO-melders aan de muur bevestigen.
– Plaats ze tussen 15 en 80 centimeter van het plafond.
– Hoger dan de bovenzijde van aanwezige deuren en ramen.
– Tussen 1 en 3 meter van de CO-bron.
– Niet naast luchtinlaten of luchtuitlaten.
– Niet achter objecten zoals gordijnen en kasten.
Bij een schuin plafond:
– Op een horizontale afstand tussen 1 en 3 meter van de CO-bron.
– Plaats de CO-melder aan de hoge zijde van het schuine plafond.
In slaapkamers:
Op (minimaal) ademhoogte:
– Ademhoogte in slaapkamers komt overeen met de hoogte waarop mensen slapen.
– Niet naast luchtinlaten of luchtuitlaten.
– Niet achter objecten zoals gordijnen en kasten.
In overige ruimtes:
Op (minimaal) ademhoogte:
– Ademhoogte in andere ruimtes hangt af van de activiteiten die daar plaatsvinden (bijv. zit- of loophoogte).
– Niet naast luchtinlaten of luchtuitlaten.
– Niet achter objecten zoals gordijnen en kasten.
Het correct plaatsen van koolmonoxidemelders in deze posities helpt bij het detecteren van verhoogde concentraties koolmonoxide en kan levens redden.
Bij een te hoog niveau van koolmonoxide in een ruimte zal de koolmonoxidemelder een alarmsignaal activeren. Dit alarm produceert een geluidsniveau van 85 decibel, dat hoorbaar is in het hele huis. Om koolmonoxideproblemen in huis te voorkomen, is het raadzaam om de CV-ketel minstens eenmaal per jaar te laten controleren. Zorg er ook voor dat de afvoerkanalen niet geblokkeerd zijn en dat er voldoende ventilatie in de ruimte is om een goede luchtcirculatie te garanderen. Hierdoor wordt het risico op koolmonoxidevergiftiging verminderd en blijft de binnenluchtkwaliteit op een veilig niveau. Veiligheid staat voorop, dus regelmatig onderhoud en preventieve maatregelen zijn essentieel.
De concentratie van koolmonoxide wordt gemeten en uitgedrukt in Parts Per Million (PPM). In situaties waarbij er sprake is van kortstondige, hoge concentraties van koolmonoxide, zoals bijvoorbeeld bij het gebruik van een geiser voor warm water tijdens het douchen, kan de concentratie snel oplopen. Bij een goed functionerende geiser zonder afvoer zijn concentraties van meer dan 200 PPM niet ongebruikelijk. Omdat dergelijke toestellen meestal slechts kortstondig worden gebruikt, zal een koolmonoxidemelder niet direct alarm slaan. Bij een concentratie van 50 PPM zal een koolmonoxidemelder na ongeveer 1 tot 1,5 uur alarm geven. Als deze waarde snel stijgt naar een levensbedreigende situatie met meer dan 300 PPM, zal de meldingstijd zich verkleinen tot slechts 3 minuten. Dit is om onnodige alarmen te voorkomen en voldoet aan Europese normen.
Het is belangrijk om te begrijpen dat hoe hoger de concentratie koolmonoxide is, hoe sneller een koolmonoxidemelder zal reageren. Als een koolmonoxidemelder afgaat, is het essentieel om onmiddellijk actie te ondernemen. De nieuwste generatie koolmonoxidemelders zijn vaak voorzien van een display waarop u eenvoudig de hoogst gemeten koolmonoxideconcentratie in PPM kunt aflezen, waardoor u een beter inzicht krijgt in de situatie. Het snel kunnen aflezen van deze gegevens is belangrijk om gepaste maatregelen te nemen en de veiligheid te waarborgen.
- Ventileer: Als u vermoedt dat er een koolmonoxidelek is, is de eerste stap om onmiddellijk te ventileren. Open alle deuren en ramen in uw huis om de ruimte te luchten en de potentieel gevaarlijke koolmonoxidegassen naar buiten te laten. Dit zal de concentratie van koolmonoxide in de lucht snel verminderen.
- Controleer: Nadat u de ruimte hebt geventileerd, is het belangrijk om uw koolmonoxidemelder te controleren. Als deze een alarm heeft geslagen, betekent dit dat er inderdaad een gevaarlijke concentratie koolmonoxide aanwezig was. Als uw melder geen alarm heeft geslagen, betekent dit niet noodzakelijk dat er geen probleem is. Koolmonoxide is onzichtbaar en reukloos, dus het is essentieel om professionele hulp in te schakelen.
- Alarmeer: Zodra u de ruimte hebt geventileerd en gecontroleerd, moet u onmiddellijk uw huisgenoten waarschuwen en samen naar een veilige verzamelplek buiten gaan. In geval van een koolmonoxidevergiftiging is het van levensbelang om medische hulp te zoeken. Bel 112 om de nooddiensten op de hoogte te stellen en laat hen weten wat u vermoedt.
Het opvolgen van deze stappen kan levens redden in het geval van koolmonoxidevergiftiging. Het is ook een goed idee om voorbereid te zijn en op voorhand te weten waar uw gasafsluitklep zich bevindt en hoe u deze kunt afsluiten in geval van nood.
- Voldoende ventilatie: Zorg ervoor dat alle ruimtes met open of gesloten verbrandingsapparatuur, zoals boilers, kachels, geisers en haarden, goed geventileerd worden. Dit betekent dat er voldoende frisse lucht moet kunnen circuleren om koolmonoxide te verdunnen en af te voeren. Goede ventilatie kan ook condensvorming op ramen helpen voorkomen.
- Onderhoud van apparatuur: Laat uw verwarmingsapparatuur, boilers en andere verbrandingstoestellen jaarlijks controleren en onderhouden door een gekwalificeerde professional. Dit helpt ervoor te zorgen dat ze efficiënt en veilig werken.
- Waakzaamheid: Wees alert op tekenen van slecht functionerende apparatuur, zoals oranje of hoger brandende vlammen dan normaal. Als u deze waarschuwingssignalen opmerkt, schakel dan onmiddellijk een monteur in om het probleem te verhelpen.
Koolmonoxidevergiftiging kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en zelfs dodelijk zijn. Het nemen van preventieve maatregelen, zoals het waarborgen van voldoende ventilatie en het regelmatig laten onderhouden van uw apparatuur, is essentieel om uw huis en uw gezin te beschermen.
Deze wijzigingen in de EN 50291-1:2018-norm zijn van groot belang voor de veiligheid en effectiviteit van koolmonoxidemelders. Hier is een samenvatting van enkele van de belangrijkste wijzigingen:
- End of Life-indicator: Koolmonoxidemelders zijn nu verplicht om een hoorbare en zichtbare waarschuwing te geven wanneer het apparaat het einde van zijn levensduur nadert. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de melder betrouwbaar blijft.
- Batterijcapaciteit en levensduur: Er zijn richtlijnen toegevoegd voor het beoordelen van de batterijcapaciteit en de verwachte levensduur van koolmonoxidemelders, wat bijdraagt aan een consistentere prestatie.
- Koolmonoxidemelders op netvoeding: Er zijn nu vereisten voor koolmonoxidemelders die op netvoeding werken, met een back-upvoeding om ervoor te zorgen dat ze blijven functioneren, zelfs tijdens stroomuitval.
- Interferentiegassen: De nieuwe norm beperkt interferentie van andere gassen, wat de nauwkeurigheid van koolmonoxidemelders verbetert.
- Alarm-pauze voorziening: Er zijn tests toegevoegd voor een optionele alarm-pauze voorziening, wat handig kan zijn in situaties waarin vals alarm wordt veroorzaakt.
- Hoorbaar alarm: De vereisten voor het hoorbare alarm en het bijbehorende rode visuele signaal zijn verduidelijkt om de effectiviteit van de alarmering te vergroten.
- Informatieve bijlagen: Informatieve bijlagen bieden gedetailleerde informatie over zaken zoals het einde van de levensduur van de batterij en lage concentraties koolmonoxide (low levels), evenals eisen voor radioverbindingen en geluidsuitgangsalarmen.
Deze updates zijn bedoeld om de prestaties van koolmonoxidemelders te verbeteren en een betere bescherming tegen koolmonoxidevergiftiging te bieden. Het is belangrijk om melders te kiezen die voldoen aan de nieuwste normen om uw veiligheid te waarborgen.
Koolmonoxidemelders moeten zeer betrouwbaar zijn, vooral bij het meten van lage concentraties koolmonoxide, aangezien dit van cruciaal belang is voor de veiligheid. Het meten van low-level koolmonoxideconcentraties kan echter uitdagend zijn vanwege mogelijke interferentie, zoals statische elektriciteit en elektromagnetische compatibiliteit (EMC).
Het is interessant dat u de verschillende sensoren noemt die worden gebruikt in koolmonoxidemelders. Sensoren op waterbasis zijn inderdaad een van de meest gebruikte technologieën, maar ze hebben hun beperkingen, met name bij het meten van lage concentraties. GEN-1-sensoren, die gebaseerd zijn op gelijkstroom met zwavelzuur als elektrolyt, bieden een aantal voordelen, waaronder een betere weerstand tegen interferentie en een hogere gevoeligheid bij lage concentraties.
Dit soort sensoren kan vooral nuttig zijn in situaties waarin nauwkeurige metingen van low-level koolmonoxide essentieel zijn, zoals in boten, campers en andere omgevingen waar mensen langdurig verblijven. Het is belangrijk om te overwegen welk type sensor het beste past bij uw specifieke behoeften en om ervoor te zorgen dat de koolmonoxidemelder voldoet aan de nieuwste normen en voorschriften om de veiligheid te waarborgen.
Handleidingen rookmelders
- Accordion content
- Accordion content
- Accordion content
- Accordion content
- Accordion content
- Accordion content
- Accordion content
- Accordion content
Rookmelder vervangingsmarkt
Sinds 2003 zijn er talloze initiatieven geweest, zowel door de brandweer als woningcorporaties, om het gebruik van rookmelders in overeenstemming met het bouwbesluit te bevorderen en zo de brandveiligheid in woningen te vergroten. Het is belangrijk om te weten dat een rookmelder een technische levensduur heeft van 10 jaar. Na deze periode kan de detectie onnauwkeurig worden en bestaat het risico dat de rookmelder niet langer effectief waarschuwt in geval van brand. Daarom is het van vitaal belang voor de veiligheid om rookmelders na 10 jaar te vervangen.
Het kan voorkomen dat oudere modellen rookmelders na verloop van tijd niet meer beschikbaar zijn en dat de bestaande montageplaten niet herbruikbaar zijn. Bovendien zijn ze vaak vastgezet met montagekit, waardoor ze moeilijk te verwijderen zijn. Voor een snelle en gemakkelijke vervanging van verouderde rookmelders, zoals de First Alert SA700 en BRK SA410, is er nu een handige adapter beschikbaar. Met deze adapter kunt u nieuwe rookmelders installeren op de bestaande montageplaten. Hierdoor kunt u modellen zoals de ST-620, ST-622 en (W)ST-630 van FireAngel eenvoudig monteren zonder dat u de oude montageplaten hoeft te verwijderen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat uw huis veilig blijft met up-to-date rookmelders. Veiligheid staat immers voorop, en met deze adapter kunt u ervoor zorgen dat uw huis goed beschermd blijft tegen brandgevaar.
Ventilatie
Het is cruciaal om je huis effectief te ventileren en regelmatig te luchten. Hier zijn enkele richtlijnen voor goede ventilatie en luchtkwaliteit:
- Houd constant ventilatie: Zorg ervoor dat de ramen op een kier staan, ventilatieroosters open zijn of dat je een mechanisch ventilatiesysteem hebt dat 24 uur per dag in werking is.
- Luchten gedurende de dag: Creëer een luchtcirculatie in je ruimtes door de ramen en eventueel deuren gedurende 10 tot 15 minuten wijd open te zetten. Doe dit met name na het koken, douchen, wanneer je veel mensen over de vloer hebt, of na activiteiten zoals schilderen of lijmen.
- Winterse ventilatie: Onthoud dat effectieve ventilatie in de winter net zo belangrijk is als in de zomer. Blijf ventileren, zelfs als het buiten koud is.
- Onderhoud ventilatiesystemen: Zorg ervoor dat ventilatieroosters en mechanische ventilatiesystemen volgens de handleiding worden gebruikt en onderhouden.
- COVID-19 overwegingen: Momenteel zijn er geen aanvullende ventilatiemaatregelen nodig voor woningen met betrekking tot COVID-19. Raadpleeg voor meer informatie over ventilatie en luchtcirculatie de website van de regionale GGD of het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Deze stappen helpen bij het handhaven van een gezond binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit in je huis.
Om te zorgen voor een goede luchtkwaliteit in je woning, is het van essentieel belang om effectief te ventileren. Hier zijn de belangrijkste richtlijnen:
- Ventileer volgens Bouwbesluit: Zorg ervoor dat je voldoet aan de ventilatie-eisen van het Bouwbesluit die van toepassing zijn op je specifieke gebouw (bestaand of nieuwbouw) en het gebruik ervan. Ventileren omvat zowel het afvoeren van vervuilde lucht als het binnenbrengen van verse buitenlucht.
- Raadpleeg sector-specifieke normen: In sommige gevallen kunnen er aanvullende ventilatierichtlijnen van toepassing zijn op jouw sector. Deze richtlijnen kunnen te vinden zijn in specifieke handleidingen of branchevoorschriften.
- Twijfel? Raadpleeg een expert: Als je twijfelt of het aanwezige ventilatiesysteem voldoet aan de eisen, zoek dan advies van een onafhankelijk expert die expertise heeft in ventilatiesystemen en hun gebruik.
- Voor oudere gebouwen: Als je een (ouder) gebouw hebt dat mogelijk niet voldoet aan de huidige eisen, bespreek dan met een deskundige wat de opties zijn om toch aan de eisen te voldoen. Overweeg bijvoorbeeld natuurlijke ventilatiemogelijkheden of het plaatsen van ventilatieroosters boven bestaande ramen.
- Onderhoud van ventilatiesystemen: Zorg ervoor dat ventilatieroosters en mechanische ventilatiesystemen volgens de voorgeschreven handleidingen worden gebruikt en regelmatig worden onderhouden.
- Energiezuinige ventilatiesystemen: Als je gebruikmaakt van energiezuinige systemen met timers of CO2-meters, controleer dan of deze voldoende verse lucht leveren om aan de vereisten te voldoen.
- Regelmatig luchten: Open ramen en deuren gedurende 10 tot 15 minuten, met name na activiteiten zoals koken, douchen en tijdens pauzes. Dit bevordert de luchtcirculatie en verfrist de binnenlucht.
Door deze stappen te volgen, zorg je voor een gezond binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit in je huis.
Installatie & instructie FireAngel Wi-Safe2
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je brandveiligheidsbehoeften.
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je brandveiligheidsbehoeften.
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je brandveiligheidsbehoeften.
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je brandveiligheidsbehoeften.
Gateway & Predict
De Pro Connected Gateway is voorzien van een ethernetkabel, die je kunt gebruiken om deze aan te sluiten op je breedbandrouter. Hierdoor wordt een internetverbinding tot stand gebracht, waarmee pushmeldingen van je thuisalarmsysteem naar je mobiele of slimme apparaten kunnen worden verzonden. In het geval van een wegvallende internetverbinding, blijft het alarmsysteem echter nog steeds volledig functioneel en zal het gevaar en alarmen in huis detecteren. Het enige verschil is dat je geen pushmeldingen op je apparaten ontvangt totdat de internetverbinding is hersteld.
Om het juiste aantal rookmelders te bepalen voor je woning of pand, is het raadzaam om de geldende branddetectierichtlijnen en voorschriften in jouw regio te raadplegen. Deze kunnen worden gevonden in bouwvoorschriften of specifieke richtlijnen zoals BS5839-6. Daarnaast is het essentieel om rekening te houden met het type eigendom, of het nu gaat om een particuliere woning, huurwoning, nieuwbouw, gerenoveerd pand, enzovoort. Het volgende advies dient als ‘best practice’ en moet niet op zichzelf worden gebruikt.
Voor een optimale bescherming beveelt FireAngel aan om rookmelders te installeren in de verkeersruimten van elke verdieping van het pand, zoals gangen en overlopen. Daarnaast dien je rookmelders te plaatsen in de belangrijkste bewoonbare ruimtes, zoals slaapkamers en woonkamers, waar elektrische apparaten doorgaans meer aanwezig zijn. Bovendien wordt aanbevolen om naast rookmelders ook koolmonoxidemelders (CO) en keukenhittemelders in je woning te installeren voor een algehele bescherming tegen verschillende soorten gevaren.
Ja, alle Wi-Safe2-apparaten zijn onderling compatibel. Dit betekent dat je op elk moment in de toekomst nieuwe apparaten aan een bestaand Wi-Safe2-netwerk kunt toevoegen. Dit biedt flexibiliteit en schaalbaarheid voor je beveiligingssysteem, zodat je het kunt aanpassen en uitbreiden naar gelang je behoeften veranderen.
Ja, alle Wi-Safe2-apparaten zijn onderling compatibel. Dit betekent dat je op elk moment in de toekomst nieuwe apparaten aan een bestaand Wi-Safe2-netwerk kunt toevoegen. Dit biedt flexibiliteit en schaalbaarheid voor je beveiligingssysteem, zodat je het kunt aanpassen en uitbreiden naar gelang je behoeften veranderen.
Ja! Je kunt vanaf meerdere apparaten inloggen op de FireAngel-app.
Ja, de alarmen zullen nog steeds functioneren en met elkaar communiceren zonder de FireAngel Pro Connected Gateway. De alarmsensoren zullen waarschuwingssignalen activeren en met elkaar interageren in geval van een noodsituatie. Echter, als je de volledige functionaliteit van de FireAngel Connected-app en de mogelijkheid om meldingen te ontvangen op je mobiele apparaten wilt gebruiken, dan is het noodzakelijk om de gateway toe te voegen aan je systeem. De gateway fungeert als de interface tussen de alarmen en je smartphone of slimme apparaten, waardoor je op afstand toegang hebt tot de status en meldingen van je alarmsysteem.
FireAngel Predict maakt gebruik van gegevens van geanalyseerde rookmelders die bij woningbranden betrokken zijn geweest. Deze gegevens worden geanalyseerd om op basis van realtime informatie risico’s te berekenen en aan te geven wanneer interventie vereist is. Het doel is om veiligheidsniveaus te verhogen, met name in situaties waar het risico op brand het grootst is, zoals in studentenhuizen, bij jonge gezinnen met kinderen en bij zelfstandig wonende ouderen.
De service werkt op de achtergrond en vereist geen directe interactie met eindgebruikers, tenzij ze ervoor kiezen om de service meer op maat te maken met FireAngel Predict Plus. In dat geval beantwoorden gebruikers vragen via de FireAngel Connect mobiele app, waardoor hun risiconiveau nauwkeuriger kan worden vastgesteld. Gegevens en informatie worden gebruikt om het risiconiveau te beoordelen, maar deze informatie wordt niet gedeeld met eindgebruikers totdat hun persoonlijke risico daadwerkelijk verandert.
Wanneer het risico van een bewoner verandert op basis van hun adres, stuurt FireAngel Connect pushmeldingen en e-mails naar gebruikers en contactpersonen die bij de configuratie zijn ingevoerd. De gegevens in FireAngel Predict voldoen aan de AVG-privacyvoorschriften, en persoonlijke informatie wordt geanonimiseerd en alleen beschikbaar gesteld in geval van een noodsituatie. Dit zorgt voor de bescherming van de privacy en de beveiliging van persoonlijke gegevens.
Met de FireAngel WG-1-EUT Gateway kun je je FireAngel Wi-Safe 2-producten via internet koppelen aan een app, zodat je eenvoudig vanaf je telefoon of tablet de status van je melders kunt controleren. Bovendien ontvang je meldingen zodra de melders worden geactiveerd door bijvoorbeeld rook, hitte of koolmonoxide. De WG-1-EUT Gateway kan worden aangesloten in elk Wi-Safe 2-netwerk.
Deze gateway biedt de mogelijkheid om meldingen door te sturen naar buren, zorgverleners of een meldkamer, wat een efficiënte oplossing is voor locaties waar een brandmeldcentrale is verwijderd of niet meer verplicht is. Het is een veilige oplossing, niet alleen voor gebruik in woningen, maar ook voor bedrijven, VvE’s en studentenhuizen.
Voor de installatie van een gateway kun je contact opnemen met een gecertificeerde FireAngel Wi-Safe 2-specialist of een erkende installateur. De Gateway is een oplossing gebaseerd in de cloud, wat betekent dat je installateur inzicht krijgt in de status van je installatie. Hierdoor kan onderhoud efficiënt worden uitgevoerd, alleen wanneer dit echt nodig is. Dit draagt bij aan een veilige en goed onderhouden installatie.
Gateway & Installatie
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je brandveiligheidsbehoeften.
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je brandveiligheidsbehoeften.
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je brandveiligheidsbehoeften.
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je brandveiligheidsbehoeften.
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je brandveiligheidsbehoeften.
Luchtverdeelsystemen
NOVUAIR draagt bij aan het creëren van een gezonde woonomgeving en comfortabele leefomstandigheden. Door effectieve ventilatie wordt niet alleen de luchtkwaliteit verbeterd, maar ook de algemene gezondheid en het welzijn. Onze oplossingen zorgen voor veilige, duurzame, gezonde en energiezuinige woningen en gebouwen.
Een energiezuinige en gezonde woning rust op de basis van doeltreffende ventilatie. In een goed geïsoleerde woning met efficiënte verwarming is ventilatie van essentieel belang. Het luchtdicht bouwen met uitgebreide isolatie kan namelijk aanzienlijke invloed hebben op het binnenklimaat. Daarom is effectieve ventilatie cruciaal, want alleen met een optimaal functionerend ventilatiesysteem bereik je de duurzaamheid en energiezuinigheid die je wenst voor je woning.
De eisen voor ventilatiecapaciteit zijn vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. Voor nieuwe gebouwen betekent dit dat ze moeten voldoen aan de minimale ventilatiecapaciteit van 0,9 dm³ per seconde per vierkante meter. Er geldt echter een minimum van 7 dm³ per seconde, waarvan minstens de helft afkomstig moet zijn van directe luchtaanvoer. In ruimtes met een kooktoestel moet de gezamenlijke luchttoevoer en -afvoer minimaal 21 dm³ per seconde bedragen.
De luchtcirculatie is belangrijk, zowel per individuele kamer als per verdieping of gebied. De minimale eisen per kamer of gebied dienen als uitgangspunt voor de berekening van de capaciteit. Daarna is het ontwerp van de luchtcirculatie van belang. Hoe wordt lucht aangevoerd en afgevoerd? Welke diameter moeten de luchtkanalen hebben? Het doel is om ervoor te zorgen dat de kamers altijd frisse lucht hebben, dat het mechanische ventilatiesysteem optimaal functioneert en dat luchtlekkage en geluidshinder tot een minimum worden beperkt.
Met NOVUAIR ben je verzekerd van een uitstekende werking van het gehele ventilatiesysteem, optimale luchtverdeling en -afzuiging, en een gezond binnenklimaat voor de bewoners.
NOVUAIR biedt een allesomvattend systeem voor luchtdistributie, dat bestaat uit verschillende elementen:
– Flexibele Kanalen: Deze kanalen zijn eenvoudig te installeren, zelfs in beperkte ruimtes en schachten. Bovendien bieden ze ontwerpvrijheid, aangezien ronde kanalen diverse toepassingsmogelijkheden hebben. Door slimme verloopstukken kunnen verschillende kanalen moeiteloos worden gecombineerd. Dankzij de afdichtingsringen is een luchtdicht systeem gegarandeerd.
– Luchtverdeelkasten: Hiermee kan de lucht gelijkmatig en efficiënt worden verdeeld in de verschillende ruimtes.
– Bochten en Adapters: Deze componenten zorgen voor de juiste aansluitingen en een soepele luchtdistributie.
– Ventielen en Vloerroosters: Deze onderdelen regelen de luchtaanvoer en -afvoer in specifieke ruimtes.
– Beugels: Beugels voor een stevige montage van de kanalen en componenten.
– Configurator: Een handige tool om het systeem eenvoudig in te regelen.
NOVUAIR-kanalen zijn zowel vormvast als flexibel. Ze zijn makkelijk te installeren, dankzij de geribbelde buitenkant, terwijl de binnenkant glad, antistatisch en antibacterieel is. Hierdoor voorkom je ophoping van vuil aan de binnenwanden, en het reinigen van de kanalen is eenvoudig. De gladde kanalen zorgen ook voor een laag drukverlies, wat resulteert in een laag energieverbruik en geluidsniveau.
Dit systeem kan worden gebruikt voor zowel luchtaanvoer als -afvoer en is geschikt voor de meest voorkomende ventilatiesystemen in woningen:
– Systeem C: Gericht op natuurlijke luchtaanvoer en mechanische luchtafvoer.
– Systeem D: Gericht op balansventilatie met warmteterugwinning, waarbij zowel luchtaanvoer als -afvoer mechanisch gebeuren.
NOVUAIR voorziet in de complete luchtverdeling en het aantal benodigde kanalen hangt af van de capaciteitseisen, de afstanden naar verschillende ruimtes en de capaciteit van de ventilatie-unit. Voor vragen en productadvies kun je contact opnemen via info@brandpreventietechniek.nl
Het gebruik van een luchtverdeelkast biedt tal van voordelen:
– Voorkomen van Geluidsoverdracht: Een van de voordelen is dat het gebruik van een luchtverdeelkast geluidsoverdracht tussen kamers voorkomt. Dit draagt bij aan een stiller en comfortabeler binnenklimaat.
-Eenvoudig Ontwerp en Regeling per Ruimte: Het ontwerpen van het ventilatiesysteem en het regelen van de ventilatie per afzonderlijke ruimte wordt aanzienlijk eenvoudiger met een luchtverdeelkast.
Ontwerpvrijheid is een belangrijk kenmerk van werken met een luchtverdeelkast. Hier is hoe het werkt:
- Vanaf de ventilatie-unit wordt lucht via het hoofdkanaal naar de luchtverdeelkast geleid.
- De luchtverdeelkast zorgt vervolgens voor de verdeling van de lucht naar de aangesloten NOVUAIR luchtkanalen en de verschillende ruimtes.
- De kunststof luchtverdeelkasten zijn modulair en voorzien van adapters voor verschillende kanaalafmetingen, wat ontwerpvrijheid biedt.
Er zijn twee opties beschikbaar: de 160 Serie en de 200 Serie, afhankelijk van het aantal aan te sluiten kanalen. Dankzij individuele aftakkingen is er minder drukverlies dan bij traditionele systemen, wat gunstig is voor het energieverbruik.
Het inregelen van het systeem is eenvoudig en kan worden bereikt door regelbare dempers te plaatsen tussen de kanalen en de verdeelkast. Het binnenwerk in de verdeelkasten minimaliseert drukverlies en voorkomt geluidsoverdracht tussen kamers.
Het NOVUAIR luchtverdeelsysteem is universeel en kan worden gebruikt in combinatie met elke mechanische ventilatie-unit. Dit systeem neemt weinig ruimte in beslag en is daardoor ideaal voor installatie in beperkte ruimtes.
Wat betreft de verwerking van het systeem:
– Het luchtverdeelsysteem kan in vloeren worden geïntegreerd.
– Het kan ook worden geïnstalleerd in prefab gevels, in isolatielagen en in wanden.
– Dit maakt het systeem geschikt voor diverse bouwmethoden, waaronder tunnel- en houtskeletbouw.
Het NOVUAIR luchtverdeelsysteem kan functioneren binnen een temperatuurbereik van -20°C tot +60°C, wat betekent dat het betrouwbaar presteert in een breed scala van omgevingsomstandigheden.
Installatie & Instructie Novuair
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Voor verdere informatie, vragen of advies over brandpreventie en veiligheid kun je contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: +31 55 203 2293
E-mailadres: info@brandpreventietechniek.nl
Installatie & instructie Thuislink FireAngel adapter
Deze speciale adapter is ontworpen met het oog op gemak en efficiëntie, waardoor het mogelijk is om bestaande BRK en FIRST ALERT rookmelders van het type SA410 en SA700 te upgraden naar de nieuwste generatie rookmelders van FireAngel, waaronder de ST-620, ST-622 en (W)ST-630 modellen. Dit innovatieve product is de perfecte oplossing voor situaties waarin je je oude rookmelders wilt vervangen door geavanceerdere en beter presterende units.
De installatie is bijzonder eenvoudig, aangezien je de bestaande basisplaat, die vaak met kit is bevestigd, niet hoeft te verwijderen. In plaats daarvan kun je de speciale adapter direct over de bestaande basisplaat plaatsen. Vervolgens kun je de nieuwe FireAngel rookmelder op de adapter bevestigen. Dit betekent dat je geen ingrijpende renovaties of aanpassingen aan het plafond of de muur hoeft uit te voeren om je beveiligingssysteem te upgraden.
De adapter is specifiek ontworpen voor deze taak en biedt een naadloze overgang van de oude naar de nieuwe rookmelder. Dit is ideaal voor zowel huiseigenaren als professionals in de beveiligingsindustrie, zoals gecertificeerde installateurs. Het stelt iedereen in staat om snel en kosteneffectief te profiteren van de nieuwste technologie op het gebied van rookdetectie, waardoor de veiligheid van huizen en bedrijven wordt verbeterd.
Met deze adapter kunnen bestaande rookmelders zonder gedoe worden vervangen door de nieuwste en meest geavanceerde rookmelders van FireAngel. Dit betekent dat je kunt profiteren van verbeterde prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging zonder de rompslomp van complexe installaties.
Thuislink Connection Box
Het resetten en reorganiseren van FireAngel rookmelders met behulp van de FireAngel WTSL en de Thuislink Connection Box TLB-CB1, samen met de installatie van de dormakaba vrijloopdeurdranger TS99 in een normale montage, is een belangrijke stap in het waarborgen van brandveiligheid en toegangscontrole in gebouwen. Dit proces zorgt ervoor dat de rookmelders en beveiligingssystemen optimaal functioneren en dat deuren veilig en efficiënt kunnen worden geopend en gesloten.
Het resetten van de rookmelders stelt ze in staat om te blijven waakzaam en effectief te reageren in geval van rookdetectie, terwijl de Thuislink Connection Box de communicatie en controle over deze melders verbetert. De toevoeging van de dormakaba vrijloopdeurdranger TS99 in een normale montage zorgt voor een soepele toegangsregeling en draagt bij aan de algemene veiligheid van een gebouw.
Het is essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren en ervoor te zorgen dat alle componenten goed functioneren. Dit draagt bij aan de bescherming van mensen en eigendommen in geval van brand en biedt gemoedsrust voor bewoners, medewerkers en eigenaren van gebouwen. Het investeren in deze brandveiligheids- en toegangscontrolemaatregelen is een verstandige stap om de veiligheid in gebouwen te waarborgen.
De Thuislink-oplossing omvat het FireAngel relais WRLYB-1EU, inclusief een 24V voeding, wat resulteert in een handige oplossing voor installateurs. Deze oplossing biedt extra veel aansluitmogelijkheden en maakt draadloze koppeling mogelijk met zowel batterij- als netstroomgevoede rookmelders. Het systeem omvat 2 potentiaalvrije contacten (NO/NC), die dienen als triggermechanisme voor het automatisch sluiten van deuren om een rookvrije vluchtweg te waarborgen in geval van brand.
Met deze Plug & Play-oplossing wordt de montagetijd aanzienlijk verminderd. Installateurs hoeven alleen de rookmelders draadloos te koppelen, terwijl de deurdranger wordt bekabeld en aangesloten op de Thuislink Connection Box. Deze geïntegreerde aanpak biedt een handige en efficiënte manier om beveiligingssystemen te combineren en zo de veiligheid in gebouwen te verbeteren. Het zorgt voor gemoedsrust en vereenvoudigt het werk van zowel installateurs als gebouweigenaren.
De THUISLINK Connection Box TLB-CB1 is een innovatieve oplossing die het FireAngel relais WRLYB-1EU, inclusief een 24V voeding, integreert. Dit biedt een reeks voordelen voor installateurs en gebouweigenaren. De installateur kan profiteren van het gemak van deze oplossing, die een scala aan aansluitmogelijkheden biedt en draadloze koppeling mogelijk maakt met zowel batterij- als netstroomgevoede rookmelders.
De TLB-CB1 bevat 2 potentiaalvrije contacten (NO/NC), die dienen als triggermechanisme voor het automatisch sluiten van deuren om een rookvrije vluchtweg te waarborgen in geval van brand. Dit verbetert de algehele veiligheid van gebouwen en biedt gemoedsrust aan de bewoners.
Een opvallend voordeel van deze oplossing is de Plug & Play-functionaliteit, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de montagetijd. Installateurs hoeven alleen de rookmelders draadloos te koppelen, terwijl de deurdranger bekabeld wordt aangesloten op de Thuislink Connection Box. Deze naadloze integratie vereenvoudigt het werk van installateurs en biedt een efficiënte manier om beveiligings- en veiligheidsmaatregelen te combineren in gebouwen. Het stelt gebouweigenaren in staat om op een handige en effectieve manier de veiligheid van hun pand te verbeteren.
Hier is de inleerprocedure voor de Connection Box:
- Steek de stekker van de Thuislink Connection Box in een stopcontact.
- Open de behuizing van de Thuislink Connection Box en het relais.
- Druk kort op de inleerknop (LRN) aan de voorkant van het relais met bijvoorbeeld een balpen en laat de knop weer los. De inleer-LED zal gedurende 5 seconden oplichten.
- Terwijl deze LED brandt, drukt u kort op de testknop van de gewenste rookmelder om deze draadloos te koppelen aan het relais. De melder zal een hoorbaar geluid maken, bestaande uit twee cycli van drie luide pieptonen. Tegelijkertijd zal de LED aan de voorkant van het relais herhaaldelijk blauw knipperen om aan te geven dat het WRLYB-1EU relais succesvol is gekoppeld aan de rookmelders.
- Als de LED aan de voorkant van het relais niet knippert, herhaalt u de inleerprocedure.
- Plaats tot slot de behuizing op het relais en deksel op de Thuislink Connection Box en schroef ze vast.
Met deze eenvoudige inleerprocedure kunt u de Thuislink Connection Box moeiteloos koppelen aan uw rookmelders voor een naadloze werking in uw beveiligingssysteem.
Hier is de resetprocedure voor het relais van de Connection Box:
- Verwijder de kap van de Thuislink Connection Box door de 4 schroeven in elk hoekpunt los te draaien.
- Verwijder de kap van de Thuislink Connection Box door de 4 schroeven in elk hoekpunt los te draaien.
- Verwijder de behuizing van het relais (WRLYB-1EU) door de 2 kruiskopschroeven aan de voorkant van de behuizing los te draaien.
- Nadat het kapje van het relais is verwijderd, ziet u 4 kruiskopschroeven in elk hoekpunt aan de binnenkant van het relais. Draai deze schroeven los om het relais los te maken van de Thuislink Connection Box.
- Draai het relais om, zodat u de achterkant kunt zien terwijl de bekabeling intact blijft. Druk met een balpen kort eenmaal in het gaatje aan de achterkant van het relais en vervolgens 5 seconden lang.
- Nadat u deze knop hebt losgelaten, zal de “blauwe” LED aan de voorkant van het relais twee keer lang oplichten, gevolgd door een korte flits. Dit geeft aan dat het relais succesvol is gereset.
- Als de LED aan de voorkant van het relais niet knippert, herhaalt u de resetprocedure.
- Plaats tot slot de behuizing op het relais en deksel op de Thuislink Connection Box en schroef ze vast.
Met deze resetprocedure kunt u het relais van de Connection Box met succes resetten, wat handig kan zijn bij onderhoud of problemen met het systeem.
Het resetten van FireAngel rookmelders en de herconfiguratie ervan met behulp van de FireAngel WTSL in combinatie met de Thuislink Connection Box TLB-CB1 en de ASSA ABLOY Vrijloopdeurdranger DC700G-FM kan een complex proces zijn. Het vereist mogelijk specifieke instructies en stappen, afhankelijk van het specifieke model en de configuratie van de apparaten.
Om deze handelingen uit te voeren, is het raadzaam om contact op te nemen met een gecertificeerde specialist of de technische ondersteuning van FireAngel en ASSA ABLOY. Zij kunnen gedetailleerde en specifieke instructies verstrekken om de rookmelders te resetten en opnieuw te configureren, inclusief eventuele vereiste instellingen voor de Thuislink Connection Box en de vrijloopdeurdranger.
Het is belangrijk om de procedure zorgvuldig en correct uit te voeren om ervoor te zorgen dat de rookmelders en andere apparaten correct functioneren en de veiligheid van uw gebouw behouden blijft.
Dit is een innovatieve Thuislink-oplossing waarbij het FireAngel relais WRLYB-1EU is geïntegreerd, samen met een 24V voeding. Deze oplossing biedt tal van voordelen voor installateurs en gebouwbeheerders:
- Eenvoudige Installatie: De Thuislink Connection Box TLB-CB1 bevat al het nodige om de rookmelders en deurdranger te koppelen. Dit zorgt voor een snelle en eenvoudige installatie, waardoor installatietijd wordt bespaard.
- Draadloze Koppeling: De oplossing ondersteunt draadloze koppeling met zowel batterij- als netstroomgevoede rookmelders. Dit maakt het flexibel en geschikt voor verschillende installaties.
- Potentiaal Vrij Contact: Met 2 potentiaal vrije contacten (NO/NC) fungeert dit systeem als een triggermechanisme voor het automatisch sluiten van deuren tijdens een brandalarm. Hierdoor wordt een rookvrije vluchtweg gegarandeerd, wat de veiligheid van de bewoners verhoogt.
- Tijdbesparing: De Plug & Play-oplossing vereenvoudigt het installatieproces aanzienlijk, omdat alleen de rookmelders draadloos hoeven te worden gekoppeld. Dit bespaart installatietijd en -kosten.
Deze innovatieve oplossing is niet alleen handig voor installateurs, maar draagt ook bij aan een hoger veiligheidsniveau in gebouwen. Het stelt bewoners in staat om snel te reageren op brandmeldingen en biedt een geautomatiseerd systeem om deuren te sluiten om de verspreiding van rook te voorkomen. Hierdoor wordt een veilige vluchtroute gegarandeerd, wat van cruciaal belang is in noodsituaties.
Hekatron
Ons hoofddoel is het creëren van een zo hoog mogelijke brandveiligheid in woonomgevingen, terwijl we tegelijkertijd het comfort en gemak van bewoners behouden. We geloven dat deze doelstelling cruciaal is om levens te beschermen en de impact van brandincidenten te minimaliseren.
Met de recente invoering van de rookmelderverplichting voor woningen in de zomer hebben we de eerste belangrijke stap gezet richting een brandveiliger leven. De volgende stap is het waarborgen van rookvrije vluchtwegen in appartementsgebouwen, waar bewoners afhankelijk zijn van gemeenschappelijke toegangsdeuren.
In samenwerking met toonaangevende partners zoals dormakaba en Hekatron bieden we een slimme en effectieve oplossing om deze uitdaging aan te gaan. We begrijpen het belang van zelfsluitende toegangsdeuren in appartementsgebouwen en hebben innovatieve oplossingen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat deze deuren automatisch sluiten in geval van een brandalarm. Dit draagt bij aan een veilige evacuatie en minimaliseert de verspreiding van rook, wat van essentieel belang is voor de bescherming van bewoners in noodsituaties.
Met deze samenwerking en innovatieve benadering zetten we verdere stappen in de richting van een brandveilige leefomgeving voor iedereen.
Ons hoofddoel is om in woonomgevingen een zo hoog mogelijke brandveiligheid te garanderen, zonder afbreuk te doen aan het comfort en gebruiksgemak van bewoners. We zijn ervan overtuigd dat het waarborgen van brandveiligheid cruciaal is om levens te beschermen en de impact van brandincidenten te minimaliseren.
Met de recente invoering van de verplichte rookmelders in woningen afgelopen zomer, hebben we een belangrijke eerste stap gezet in de richting van een brandveilig leven. De volgende stap is het versterken van de alarmering en opvolging in geval van brand. In samenwerking met toonaangevende partners zoals Hekatron Brandveiligheid en dormakaba, werken we aan innovatieve oplossingen om deze uitdaging aan te gaan.
Dit vereist aanpassingen en nieuwe oplossingen op het gebied van brandveiligheid om ervoor te zorgen dat brandmeldingen snel en effectief worden opgevolgd, wat van vitaal belang is voor de bescherming van bewoners in noodsituaties. Samen zetten we stappen in de richting van een brandveilige leefomgeving waarin bewoners met vertrouwen kunnen wonen, wetende dat hun veiligheid voorop staat.
Dit proces is bedoeld om de brandveiligheid in je leefomgeving te verbeteren, terwijl we tegelijkertijd streven naar behoud van comfort en gebruiksgemak.
Met de recente verplichting voor rookmelders in woningen die afgelopen zomer is ingevoerd, hebben we de eerste belangrijke stap gezet richting een brandveiligere leefomgeving. Onze volgende stap is het verder verbeteren van het alarmeringssysteem en de opvolging van meldingen. Dit doen we in nauwe samenwerking met Hekatron Brandveiligheid. Om dit te bereiken, zijn aanpassingen en nieuwe oplossingen op het gebied van brandveiligheid noodzakelijk. Samen werken we aan een toekomst waarin brandveiligheid voorop staat, zodat bewoners met vertrouwen kunnen wonen in een veilige omgeving.
Ons doel is het bevorderen van maximale brandveiligheid in de leefomgeving, zonder concessies te doen aan comfort en gebruiksgemak. De verplichting tot het installeren van rookmelders in woningen afgelopen zomer was een belangrijke eerste stap richting een veiligere leefomgeving. De volgende stap is het versterken van het alarmeringssysteem en de opvolging van meldingen. Dit realiseren we in nauwe samenwerking met Hekatron Brandveiligheid. Het vergt aanpassingen en nieuwe oplossingen op het gebied van brandveiligheid.
Samen werken we aan een toekomst waarin brandveiligheid een topprioriteit is, zodat bewoners met vertrouwen kunnen wonen in een veilige omgeving.
Ons doel is om de hoogst mogelijke brandveiligheid in de leefomgeving te bereiken, terwijl we tegelijkertijd comfort en gebruiksgemak behouden.
Met de verplichting om rookmelders in woningen te installeren afgelopen zomer, hebben we een belangrijke eerste stap gezet richting een brandveiliger leven. De volgende stap is het versterken van het alarmeringssysteem en het opvolgen van meldingen. Dit realiseren we in nauwe samenwerking met Hekatron Brandveiligheid. Het vergt aanpassingen en nieuwe oplossingen op het gebied van brandveiligheid.
Samen werken we aan een toekomst waarin brandveiligheid een topprioriteit is, zodat bewoners met vertrouwen kunnen wonen in een veilige omgeving, ondersteund door innovatieve technologie zoals de Genius Home App.
Deze test stelt je in staat om te controleren of alle melders nog steeds correct met elkaar verbonden zijn in hetzelfde netwerk. Dit draagt bij aan een effectieve bewaking van de brandveiligheid in de leefomgeving. Het is onze missie om de hoogst mogelijke brandveiligheid te waarborgen, terwijl we tegelijkertijd comfort en gebruiksgemak bieden. We streven naar een toekomst waarin brandveiligheid een vanzelfsprekendheid is, en waarin geavanceerde technologieën zoals deze netwerktest bijdragen aan een veilige woonomgeving. Samen met partners zoals Hekatron Brandveiligheid zetten we ons in voor deze belangrijke zaak.
De drukknopmelder is een essentieel onderdeel van het brandbeveiligingssysteem en wordt gebruikt om handmatig een brandalarm te activeren wanneer dat nodig is. Deze functionaliteit draagt bij aan een verhoogde brandveiligheid in gebouwen en zorgt voor snelle reactie in noodgevallen. We streven ernaar om brandveiligheid te verbeteren met behoud van comfort en gebruiksgemak, en samenwerkingen zoals deze tussen Hekatron en dormakaba helpen ons dit doel te bereiken. Het is ons doel om een omgeving te creëren waarin mensen zich veilig en beschermd voelen tegen brandgevaar.
Het koppelen van deze apparaten is essentieel om de brandbeveiliging in uw gebouw te optimaliseren. Door de drukknopmelder te verbinden met de rookmelders, kunt u snel handmatig een brandalarm activeren in geval van nood. Dit draagt bij aan een verbeterde brandveiligheid en snelle reactie in noodgevallen. We streven ernaar om brandveiligheid te verbeteren met behoud van comfort en gebruiksgemak. Het is ons doel om een omgeving te creëren waarin mensen zich veilig en beschermd voelen tegen brandgevaar.
Het koppelen van deze apparaten is van essentieel belang voor een effectieve brandbeveiliging in uw gebouw. Door de drukknopmelder te verbinden met de rookmelders, kunt u snel en handmatig een brandalarm activeren in geval van nood. Dit draagt bij aan een verbeterde brandveiligheid en een snelle reactie in noodgevallen. Ons doel is om de brandveiligheid te verbeteren met behoud van comfort en gebruiksgemak, zodat mensen zich veilig en beschermd voelen tegen brandgevaar.
Het correct resetten van deze apparaten is cruciaal om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven functioneren en betrouwbare brandbeveiliging bieden. Het op de juiste manier uitvoeren van de resetprocedure draagt bij aan een effectieve brandveiligheid in uw gebouw. We streven ernaar om brandveiligheid te verbeteren met behoud van comfort en gebruiksgemak, zodat mensen zich veilig en beschermd voelen tegen brandgevaar.
Een netwerktest is een essentiële procedure om ervoor te zorgen dat alle apparaten in het brandmeldsysteem correct functioneren en goed met elkaar communiceren. Dit draagt bij aan een effectieve brandbeveiliging in uw gebouw. Ons doel is om de brandveiligheid in leefomgevingen te verbeteren terwijl we comfort en gebruiksgemak behouden, zodat mensen zich beschermd voelen tegen brandgevaar. Door regelmatige tests en onderhoud van brandmeldsystemen kunt u de veiligheid in uw woning of gebouw waarborgen.
Het doel is om de brandveiligheid in de leefomgeving te vergroten terwijl het comfort en gebruiksgemak behouden blijven. De verplichting om rookmelders in woningen te hebben is een eerste stap in de richting van een brandveilig leven. De volgende stap is ervoor te zorgen dat er rookvrije vluchtwegen zijn in appartementsgebouwen. Dit vereist aanpassingen en oplossingen met betrekking tot de zelfsluitendheid van toegangsdeuren in deze gebouwen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat in geval van brand, deuren automatisch sluiten om de verspreiding van rook en vuur te beperken en de veiligheid van bewoners te waarborgen. Samenwerking met partners zoals dormakaba en Hekatron Brandveiligheid helpt bij het realiseren van deze brandveiligheidsdoelstellingen.