fbpx Skip to content

Onderhoud en keuring brandpreventie middelen

Draagbare blusmiddelen en brandhaspels laten keuren? 

Op zoek naar een ervaren specialist? Laat dan ons jouw brandblusser(s) keuren! Wij verzorgen de keuring van alle soorten blusmiddelen zoals een brandblusser en brandhaspel en zorgen er op die manier voor dat je daar weer veilig en volgens de belangrijke richtlijnen gebruik van kunt maken. 

Gediplomeerde keurmeesters volgens alle normen
Inclusief keuringsrapport
Landelijk beschikbaar
Goed & laagste prijsgarantie
24 uurs service
• Binnen 48 uur kunnen wij op locatie komen 

Vraag je je af hoe vaak je de brandblusser moet laten keuren? Wij raden aan om ieder jaar je brandblussers te laten keuren. In de wet is de keuring van blusmiddelen zelfs verplicht.

Klik hier om meer te lezen over de verplichtingen. 

Welkom bij Brandpreventietechniek, uw toonaangevende partner voor onderhouds- en keurdiensten op het gebied van brandveiligheid, waar wij excelleren in diverse onderhoud en keuringen, waaronder de keuring van draagbare blusmiddelen en brandhaspels. Bij Brandpreventietechniek staat onze klantenservice direct voor u klaar. Wij begrijpen het belang van tijdige service en daarom kunnen wij binnen 48 uur op uw locatie zijn voor onderhoud en keuringen. U kunt rekenen op een snelle en efficiënte respons, zodat uw brandveiligheidsvoorzieningen altijd in optimale staat verkeren.  Op deze manier kunnen wij efficiënt al uw (draagbare) handblussers en/of brandslanghaspels in één keer onderhouden, serviceruil doen en keuren, zodat u voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.

Onze goed uitgeruste servicebus is altijd gevuld met een breed scala aan blusmiddelen, pictogrammen en andere preventieartikelen. Wij bieden niet alleen professionele onderhoud en keuringen, maar ook kosteloos advies om ervoor te zorgen dat uw brandveiligheidsvoorzieningen optimaal functioneren. Onze toewijding aan kwaliteit stopt niet bij de keuring; we zorgen er altijd voor dat ons werk netjes wordt achtergelaten.

Vertrouw op ons voor een allesomvattende aanpak van brandveiligheid, waarbij we streven naar maximale veiligheid en volledige naleving van alle voorschriften. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen. Uw veiligheid is onze prioriteit.

 

Kosten per keuring van blusmiddelen (alle soorten brandblussers en brandhaspels)

Wil je graag weten wat de kosten zijn voor het onderhouden en keuren van je brandblussers? Bij Brandpreventietechniek bieden we transparante tarieven op basis van het aantal brandblussers dat je wilt laten controleren. Hier zijn onze prijzen:

– Voor het onderhouden en keuren van een enkele blusmiddelen geldt een tarief van €32,50.
– Als je meer dan 26 brandblussers wilt laten keuren, is dit al mogelijk vanaf €9,75 per stuk.

1 t/m 2 keuringen


3 t/m 5 keuringen


6 t/m 10 keuringen


11 t/m 25 keuringen


26 of meer keuringen


Incl. verzegeling en controlesticker. Excl. btw

€ 32,50 (per keuring)


€ 26,00 (per keuring)


€ 22,75 (per keuring)


€ 16,25 (per keuring)


€ 9,75 (per keuring)


Onze ervaren keurmeesters voeren ter plaatse grondige inventarisaties uit op het gebied van brandpreventie en bieden professioneel advies. In Nederland hebben de meeste brandblussers een technische levensduur van 20 jaar. Indien een brandblusser uitgebreid onderhoud nodig heeft (elke 5 of 10 jaar, afhankelijk van het type blusmiddel), wordt dit ter plaatse besproken. We begeleiden onze klanten bij het plaatsen van brandblussers en adviseren over het benodigde aantal blusmiddelen in een ruimte. Met onze expertise helpen we uw locatie optimaal te beveiligen tegen brandgevaar.

Voor een nauwkeurige en op maat gemaakte offerte op basis van jouw specifieke behoeften en het aantal brandblussers dat je wilt laten keuren, nodigen we je uit om contact op te nemen met Brandpreventietechniek. We staan voor je klaar om je te voorzien van gedetailleerde informatie en een exacte prijsopgave.

De wettelijke verplichting

In overeenstemming met de wettelijke voorschriften is het voor bedrijven verplicht om hun brandblussers periodiek te laten keuren. Dit is een cruciaal aspect van brandveiligheid, met name omdat niet-naleving kan leiden tot aanzienlijke boetes en gevolgen voor de verzekering. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

Frequentie van keuring:
– Voor bedrijven geldt doorgaans een verplichte keuring van draagbare en verrijdbare blustoestellen minimaal eens in het jaar.
– Afhankelijk van het risico op brand in een specifieke branche of bedrijf, kan het zijn dat jaarlijkse of halfjaarlijkse keuringen nodig zijn. Verzekeraars kunnen ook extra eisen stellen aan de keuringsfrequentie.

Controle-instanties:
– Naast de brandweer kunnen ook verzekeraars en gemeenten controleren of de keuring volgens de voorschriften heeft plaatsgevonden.
– Het niet naleven van de keuringsverplichtingen kan leiden tot het niet uitkeren van verzekeringen bij een brandclaim, en gemeenten kunnen dwangsommen opleggen.

Belang van keuring:
– Ongeveer 20% van de brandblussers wordt afgekeurd tijdens de keuring, vanwege diverse redenen zoals weersinvloeden, vervanging van blusstof, leeftijd, technische mankementen, roestvorming en beschadigingen.
– Zelfs als brandblussers nieuw lijken, is regelmatige keuring essentieel om er zeker van te zijn dat ze betrouwbaar zijn.

Uitzondering voor brandhaspels:
– Brandslanghaspels moeten jaarlijks gekeurd worden, met name vanwege het risico op legionellabesmetting.

Het is van vitaal belang om de wetgeving na te leven en regelmatige keuringen uit te voeren om de effectiviteit van brandblussers te waarborgen en de veiligheid van mensen en eigendommen te waarborgen. Het is een investering in brandpreventie die de risico’s aanzienlijk vermindert en mogelijke nadelige gevolgen voorkomt.